Γαύρος Λαδορίγανη

Υλικά:

1 κιλό γάυρος
1 κούπα ελαιόλαδο
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθια από το γαύρο και τον πλένουμε καλά. Εάν έχουμε χρόνο αφαιρούμε και τη ραχοκοκαλιά και την ουρά.
Τον αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε.
Ξαναδιπλώνουμε το γαύρο για να ενωθούν οι δύο πλευρές και τον τοποθετούμε στη σειρά στο ταψί.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε με ένα κουταλάκι να βρέξει όλο το γαύρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά.

ΠΗΓΗ: https://www.kopiaste.info/

Προηγούμενο άρθροΓιουβαρλάκια με ντομάτα
Επόμενο άρθροΤο Κέικ Μπριος…θα κρατήσετε αυτήν την συνταγή