Γαύρος πλακί

Υλικά:

1 κιλό γαύρος καθαρισμένος, χωρίς τα κεφάλια.
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες.
1 ματσάκι Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες.
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο.
2 σφηνάκια ούζο.
λευκό κρασί
αλάτι – Πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Πλένουμε το γαύρο και τον αφήνουμε να στραγγίσει στο σουρωτήρι.
Στρώνουμε το γαύρο σε ένα ταψί. Τον πασπαλίζουμε με το σκορδάκι, το μαϊντανό και το κρεμμύδι και τελευταία βάζουμε την ντομάτα.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το χοντρό αλάτι και την ρίγανη και τελειώνουμε με το ούζο ή το κρασί.
Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μελώσει το ζουμάκι του.
Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο σαν μεζές για ούζο.

Καλή σας όρεξη!

Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη

Προηγούμενο άρθροΤηγανητά καλτσόνε, γεμιστά με ντομάτα και μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΤηγανόψωμα🥞🥞🥞τρώγονται με όλα