Πατατέλι Γεμιστό

Συστατικά

ζύμη:
1 kg πατάτας
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
40 g κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο (για την γεύση)
Γέμιση:
250 g μανιτάρια, κομμένα
1/2 κολοκύθι, σε κύβους
1 κρεμμύδι, κομμένο
1 πιπεριά, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
Αλάτι & πιπέρι (για την γεύση)
Μπαχαρικά: 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
Πρόσθετα συστατικά:
Λάδι για τηγάνισμα
Τυρί τριμμένο γκουντα (ή mozzarela)

Μπορείτε και να αυτοσχεδιάσετε στην Γέμιση

Εκτέλεση

Ζύμη:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά.
Ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και λιώστε τις πατάτες. (Μην χρησιμοποιείτε επεξεργαστή τροφίμων ή επεξεργαστή τροφίμων, αλλιώς η πατάτα θα γίνει κολλώδης).


Αφήστε το πατάτες να κρυώσουν (εν τω μεταξύ μπορείτε να προετοιμάσετε τη γέμιση), στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το κορν φλαουρ και ανακατέψτε καλά.
Γέμιση:
Κόβουμε τα λαχανικά, τηγανίζουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι για περίπου 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Σοτάρουμε τα πάντα για λίγα λεπτά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.


Κάνετε περίπου 8 μεγάλες μπάλες από τη ζύμη (κάθε μία περίπου 120 g), πιέστε στη μέση μια τρύπα και προσθέστε περίπου 1 1/2 κουταλιές της γέμισης (εάν θέλετε προσθέστε  γκουντα τυρί).

Κλείστε απαλά τις μπάλες και πιέστε τους ελαφρά ώστε να φαίνονται σαν χοντρές τηγανίτες.

Ζεσταίνετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τα πατατίνια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές τότε είναι τραγανά από το εξωτερικό και μαλακά από το εσωτερικό.

Αλλά αν θέλετε όμως, ψήστε τα για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Απολαύστε το!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολο λιόψωμο
Επόμενο άρθροΈτσι γίνετε το καλύτερο χειροποίητο Φύλλο