Γιαννιώτικα πασχαλινά κουλουράκια…

Αρώματα βουτύρου και πορτοκάλι πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο, καθώς δαγκώνεις ένα αφράτο, τραγανό κουλουράκι. Η γλυκιά ζύμη, φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι, λιώνει στο στόμα, αφήνοντας μια γευστική πανδαισία.

Κάθε μπουκιά φέρνει στο νου πασχαλινές αναμνήσεις. Παιδικές χαρές, γεμάτες με παιδιά που τρώνε κουλουράκια, παίζοντας παιχνίδια.

Οικογενειακά τραπέζια, γεμάτα με γέλια και ζεστασιά. Παραδοσιακά έθιμα, που περνούν από γενιά σε γενιά.

Τα Γιαννιώτικα κουλουράκια δεν είναι απλά ένα γλυκό. Είναι μια ιστορία, μια παράδοση, μια μνήμη. Είναι η γεύση της Ελλάδας, η ζεστασιά του Πάσχα.

Υλικά

10 αυγά
550γρ ζάχαρη
280γρ φυτινη
150γρ χυμό πορτοκάλι
1 φακελακι αμμωνία
Ξύσμα από πορτοκαλί
1000-1200 γρ αλεύρι

Εκτέλεση

Χτυπαμε πολύ καλά αυγά με ζάχαρη και φυτινη μέχρι να αστρατεφουν. Μέσα στο χυμό ρίχνουμε αμμωνία και ανακατευουμε καλά. Και προσθέτουμε στα αυγά. Στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μια ζύμη να κολλάει στα χέρια. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3ωρες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινιζουν.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Olha Pazyuk

Προηγούμενο άρθροΤριγωνικά Τυροπιτάκια…τα πιο νόστιμα και τραγανά
Επόμενο άρθροΕπιδόρπιο κρέμα πουτίγκας!