Γλυκιά Πασταβουρόπιτα με καρύδι

Η γλυκιά πατσαβουρόπιτα με καρύδι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που ξεχωρίζει για την απλότητα, την νοστιμιά και την ακαταμάχητη ευωδιά του. Η τραγανή κρούστα, η γλυκιά γέμιση καρυδιού και το σιροπιαστό τελείωμα συνθέτουν ένα γλυκό που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή για γλυκιά πατσαβουρόπιτα με καρύδι είναι απλή και εύκολη, ακόμη και για αρχάριους στην κουζίνα.
  • Προσιτά υλικά: Τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή του γλυκού είναι απλά και οικονομικά, εύκολα διαθέσιμα σε κάθε σούπερ μάρκετ.
  • Πλούσια γεύση: Ο συνδυασμός της τραγανής κρούστας, της γλυκιάς γέμισης καρυδιού και του σιροπιού δημιουργεί μια γευστική πανδαισία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
  • Ποικιλία: Η συνταγή μπορεί να τροποποιηθεί εύκολα, προσθέτοντας μπαχαρικά όπως κανέλα ή γαρύφαλλο, ή αντικαθιστώντας το καρύδι με άλλο ξηρό καρπό, όπως αμύγδαλα ή φιστίκια.
  • Ιδανικό για κάθε περίσταση: Η γλυκιά πατσαβουρόπιτα με καρύδι είναι ένα γλυκό που ταιριάζει για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα επίσημο δείπνο.

Συμπέρασμα:

Η γλυκιά πατσαβουρόπιτα με καρύδι είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την παράδοση με την απλή, γευστική απόλαυση. Εύκολη στην παρασκευή, οικονομική και με πλούσια γεύση, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για κάθε περίσταση.

Αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας..
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι ζάχαρη
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
4 αβγά
1 βανίλια
1 μπεκιν παουντερ
Καρυδι χοντροκομενο

Εκτελεση:

Βουτυρώνουμε το ταψί.
Στρώνουμε το φύλλο ρίχνουμε καρύδι κανέλα και λιγο ζάχαρη το τσαλακώνουμε και το βαζουμε στο ταψι.

Έτσι συνεχίζουμε και με  τα υπόλοιπα φυλλα.
Τα υπόλοιπα υλικά τα ρίχνουμε ολα μαζί στο μίξερ και μετα το περιχύνουμε επάνω στα φυλλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 25λεπτα.

Για το σιρόπι:
3 κεσεδάκια νερό και 3 κεσεδάκια ζαχαρη λίγο ξυσμα απο πορτοκαλί.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στο ζεστό γλυκό.

Καλη επιτυχια σε ολους!!!!

ΠΗΓΗ: Στεφανία Σακάρογλου

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά πατατάκια όλων των εποχών…το καλύτερο σνακ
Επόμενο άρθροΑυτό το υπέροχο Brownie σε 5 βήματα