Πατατόπιτες με τυρί

Συστατικά:

Για την ζύμη:
– 300 γραμμάρια κεφίρ
– 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
– 100 γρ βούτυρο (λιωμένο)
– 2 αυγα
– 1/2 κουτ αλάτι
– 800-900 γρ αλεύρι

Γέμιση:
– 1 κιλό πατάτες
– ένα κομμάτι βούτυρο (προαιρετικά)
– 100-150 γραμμάρια γραβιέρα
– μάτσο άνηθο
– αλάτι
– πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση, βράζετε τις καθαρισμένες πατάτες σε μικρή ποσότητα νερού, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε. Πολτοποιούμε και προσθέτουμε στις καυτές πατάτες τριμμένο τυρί (ή ότι τυρί κιτρινο σας αρέσει) και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αλάτι πιπέρι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και βούτυρο για απόλυτη ευτυχία …

Ζυμώνουμε με όλα τα υλικά της ζημης μια πηχτή και μαλακή ζύμη. Κόβουμε κομμάτια βάρους περίπου 40-50 γρ., ανοιγουμε με τον πλάστη, βάζουμε τη γέμιση, κλεινουμε προσεκτικά και τηγανίζουμε σε πολύ καυτό ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές, όπως τις τηγανίτες και τις βγαζουμε σε χαρτι κουζίνας

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Irina Zelyonaya

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες μαριναρισμένες σε άλμη…Η πιο νόστιμη μελιτζάνα🍆🍆🍆
Επόμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν με τυρί και ζαμπόν