5 λάθη που καταστρέφουν το πλυντήριο ρούχων σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Ας μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια: Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το πλυντήριο ρούχων σας;
Επειδή μάλλον η απάντηση που θα πάρουμε σε αυτήν την ερώτηση είναι «δεν θυμάμαι», εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε ποια είναι τα 5 λάθη που καταστρέφουν το πλυντήριο ρούχων σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.

1. Δεν αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή ανάμεσα στα πλυσίματα. Αφήνετε την πόρτα ανοιχτή μετά από κάθε πλύσιμο έτσι ώστε να μην αναπτύσσεται μούχλα στο εσωτερικό του αλλά και στο λάστιχο της πόρτας.

Επίσης, ανοίγοντας την πόρτα δίνετε την δυνατότητα στο πλυντήριό σας να μυρίζει φρεσκάδα και όχι «κλεισούρα».

2. Δεν καθαρίζετε ποτέ το φίλτρο του νερού. Καλό είναι να κάνετε που και που ένα καλό πλύσιμο στο φίλτρο του πλυντηρίου. Αυτό είναι απαραίτητο διότι μαζεύονται παντού βρωμιές από τα ρούχα που πλύνατε και μπλοκάρουν το φίλτρο.

Αυτό δεν επηρεάζει μόνο το πλυντήριο αλλά έχει επιπτώσεις και στο καθάρισμα των ρούχων σας.
3. Δεν κάνετε μια άδεια πλύση με ζεστό νερό. Παρόλο που πολλές εταιρίες απορρυπαντικών ισχυρίζονται πως δεν χρειάζεται να κάνετε πλύσεις με ζεστό νερό, οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν πλένουν καλά τα ρούχα σας και δεν διώχνουν εντελώς τη βρωμιά.
Που και που καλό είναι, λοιπόν, να κάνετε μια πλύση χωρίς ρούχα, με ζεστό νερό και χωρίς απορρυπαντικό για να αναζωογονείται το πλυντήριό σας.
4. Ξεχνάτε να καθαρίζετε την θήκη του απορρυπαντικού. Τα παλιό απορρυπαντικό μπορεί να μπλοκάρει την πλύση αν δεν έχει καθαριστεί σωστά η θήκη που το βάζετε.
Βγάζετέ την συχνά και καθαρίζετέ την με ζεστό νερό. Είναι κάτι πολύ απλό και γρήγορο.

5. Πάντα παραγεμίζετε το πλυντήριό σας. Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνετε είναι και πρέπει να αποφεύγετε είναι το παραγέμισμα του πλυντηρίου σας με ρούχα.

Τα ρούχα σας χρειάζονται τον χώρο τους για να καθαρίζονται σωστά ενώ παράλληλα δεν κάνετε καλό και στο πλυντήριό σας μακροπρόθεσμα.

Ό,τι από τα παραπάνω κι αν κάνετε ήρθε η ώρα να μάθετε από τα λάθη σας και να τα διορθώσετε. Μόνο έτσι θα έχετε πάντα καλά πλυμένα ρούχα και πλυντήριο που θα διαρκέσει για πολύ περισσότερα χρόνια.