Εκμέκ κανταίφι😋😋

Η συνταγή που σας δίνω είναι για μέτριο ταψάκι νουμ.28
Εγώ έκανα σε μεγάλο ταψί της κουζίνας και έκανα μια δόση και μισή.

Υλικά:

300 γρ.κανταίφι
150 γρ.βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
380 ml νερό
600 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
65 γρ. κόρν Φλάουερ
230 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 βόλοι μαστίχα Χίου
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
55 γρ. βούτυρο κρύο σε κυβάκια.

Για τη σαντιγί:
450-500 ml κρέμα γάλακτος κρύα με 35% λιπαρά
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα για γαρνίρισμα
70 γρ. φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα.

Εκτέλεση:

1)Ξάνω το κανταίφι,ανοίγοντας τις κλωστές του μέσα σε ένα ταψί που θα χρησιμοποιήσω.
Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύω.
2)Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει για 30 λεπτά περίπου.
3)Ωστόσο φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη,το νερό και την κανέλα να βράσουν για 5 λεπτά.
Το κατεβάζω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
4)Όταν ετοιμαστεί το κανταίφι,όπως είναι ζεστό του ρίχνω διάσπαρτα το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει.

5)Σε μια κατσαρόλα βάζω το κρύο γάλα και μέσα του διαλύω το κόρν φλάουρ.
6)Χτυπάω στο γουδί 1/2 κ.σ.ζάχαρη μαζί με την μαστίχα να γίνουν σκόνη.
7)Την προσθέτω και αυτή στην κατσαρόλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες.
8)Αφήνω το γάλα να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη.
9) Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω λίγο από το γάλα της κατσαρόλας(σταδιακά 2 κουταλιές).
Έπειτα επαναφέρω το μείγμα σε δύο δόσεις στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς.

10) Ανακατεύω με την κουτάλα απαλά αλλά συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
11)Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτω το κρύο βούτυρο,ανακατεύω να λιώσει και ρίχνω την κρέμα σε ένα επίπεδο σκεύος, σκεπάζοντας την με μεβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της(για να μην δημιουργηθεί κρούστα).
12)Την αφήνω να κρυώσει τελείως.
13)Για την σαντιγί χτυπάω με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει δημιουργώντας κορυφές(όχι περισσότερο από 7 λεπτά).
Την σκεπάζω με μεβράνη και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
14)Μοντάρω το Εκμέκ αφού έχει κρυώσει καλά το κανταίφι.Με το σύρμα ανακατεύω πρώτα την κρέμα να ενωθεί και να αφρατέψει
και την απλώνω ομοιόμορφα πάνω του.

15)Συνεχίζω όμοια με την σαντιγί και γαρνίρω με λίγη κανέλα που κοσκινίζω στην επιφάνεια του.
Τέλος πασπαλίζω με τα χοντροκομμένα φυστίκια Αιγίνης.
16)Σκεπάζω το σκεύος και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει 4-5 ώρες ή ιδανικά όλη την νύχτα,να ενωθούν τα υλικά και να μπορέσω να σερβίρω.

Καλη Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΧωριάτικο ψωμί στο φούρνο…δείτε και ένα πιάτο έκπληξη να το φάτε
Επόμενο άρθροΥπέροχο γλυκό ¨Ροδάκινα Μεσσήνης¨