Κεικ με κρέμα

Εδώ είναι μια συνταγή για ένα απίστευτα νόστιμο κέικ, το οποίο ετοιμάζεται κυριολεκτικά σε 30 λεπτά!!!!, είναι απλά σωτήριο!!!! ) 😋
Και το σοκολατένιο παντεσπάνι είναι μια ξεχωριστή αγάπη είναι πορώδες, τρυφερό και απαλό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα κέικ
(ταψί του φούρνο, μετά χωρίζεται σε 3 μέρη)

Υλικά

Παντεσπάνι:

🍂6 αυγά (ξεχωριστά ασπράδια και κρόκοι)
🍂200 γρ ζάχαρη
🍂100 ml κρύο γάλα
🍂70 ml λάδι
🍂40 γρ κακάο
🍂160 γρ αλεύρι
🍂10 γρ μπέικιν πάουντερ

Κρέμα:
🍂15 γρ ζελατίνη
🍂60-65 ml κρύο νερό
🍂600-650 γρ κρέμα γάλακτος.
🍂200-250 γρ ζαχαρουχο γάλα (λευκό)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτά, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Στη συνέχεια σε χαμηλή ταχύτητα εισάγετε έναν κρόκο τη φορά, σβήνετε το μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα σε όλο το ταψί (από τον φούρνο) και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170βαθμούς (μέχρι να βγει στεγνή οδοντογλυφίδα). Αφού κρυώσει, χωρίστε το κέικ σε 3 μέρη (πλάτος 12,5 cm), μην το μουλιάζετε, βγαίνει υγρό.

Ρίξτε τη ζελατίνη με νερό για 3-5 λεπτά και στη συνέχεια λιώστε στο φούρνο μικροκυμάτων (20 δευτερόλεπτα). Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί,
προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή ζελατίνη και ανακατεύουμε. Συναρμολογουμε την τούρτα, διακοσμούμε όπως μας αρέσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες (αν και η κρέμα είναι πολύ σταθερή και δεν περιμέναμε τόσο πολύ).

Συνταγή και φωτογραφία της Oxana Bilinska

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚρουτόν με βούτυρο και μπαχαρικά!
Επόμενο άρθροΙμαμ μπαιλντί με μπέικον….το πιο καλοκαιρινό “λαδερό” πιάτο