Συνέχεια….

Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες και την πράσινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους τους, και τα αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε το κρέας (κομμένο σε κομμάτια περίπου 2/3 εκ.) και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια/καρότο, ανακατεύοντας καλά σε δυνατή φωτιά. Αφού ροδίσουν, σβήνουμε με μισό ποτήρι κόκκινο κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη.

Παίρνουμε τον ζωμό που έχουμε ζεστάνει προηγουμένως και προσθέτουμε την πάπρικα μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέστε το μόνο για να σκεπάσει το κρέας και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τις ντομάτες και την πιπεριά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε κατά διαστήματα περισσότερο ζωμό και ανακατεύουμε.
Τώρα βάζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κύβους 2×2 εκ. περίπου. Τα προσθέτουμε στο γκούλας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα, προσθέτοντας ενδεχομένως ζωμό.

Για πιο στεγνό γκούλας, μπορείτε να προσθέσετε λιγότερο ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Αν θέλετε, για να δώσετε λίγη φρεσκάδα, πριν το σερβίρετε μπορείτε να τρίψετε τη φλούδα ενός λεμονιού στην επιφάνεια.

Καλή απόλαυση

1
2
Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με αποξηραμένα βερίκοκα και τρουφάκια σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜπέικον τυλιγμένο σε μπουκιές κοτόπουλου και σβησμένο σε κρασί 😋.