Τηγανιτές Πατάτες με λαχανικά

Ένα από τα πιο απλά και νόστιμα πιάτα της απλής κουζίνας, ήταν κάποτε η συνταγή που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες ως γεύμα όταν πήγαιναν για δουλειά στα χωράφια. Οι πιπεριές με τηγανητές πατάτες με ψωμί, μάλιστα, διατηρήθηκαν χωρίς προβλήματα κάτω από τη ζέστη του καλοκαιρινού ήλιου που χτυπούσε στα χωράφια, κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Υλικά για 4 άτομα:

8 μέτριες πατάτες
2 κίτρινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι
1 κόκκινο κρεμμύδι.

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεφλουδίστε τις πατάτες και το κρεμμύδι, πλύνετε όλα τα λαχανικά και κόψτε τα σε ακανόνιστα κομμάτια.
Για τις πιπεριές, θυμηθείτε να αφαιρέσετε τους εσωτερικούς σπόρους, ενώ το κόκκινο κρεμμύδι, κόψτε το σε λεπτές φέτες ή λωρίδες. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι είναι αρκετά ζεστό, προσθέστε τις πιπεριές και τις πατάτες και αφήστε τα να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά. Θυμηθείτε, τα τελευταία 5 λεπτά μαγειρέματος για να προσθέσετε το κρεμμύδι και να μαραθεί και να μην ροδίσει, σας συμβουλεύουμε να σκεπάσετε το τηγάνι με ένα καπάκι, αρκετά για να είναι έτοιμο.

Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας ή ακόμα και ενός πιρουνιού, μαζέψτε τις πατάτες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε ως συνοδευτικό. Αν πρέπει περισσεύει, μην ανησυχείτε, κρατήστε το συνοδευτικό σας στο φούρνο ή στο ψυγείο (αν είναι πολύ ζεστό). Οταν είναι κρύο θα είναι μια
πραγματική λιχουδιά για γεύση.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΜία απίστευτα νόστιμη και εύκολη συνταγή
Επόμενο άρθροΚέικ Παντεσπανι είναι ένα εξαιρετικά νοστιμο κέικ