Κέικ με μαρμελάδα

Τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο νόστιμα

Υλικά:

2 αυγα
1 και 1/2 κουπα  ζάχαρη
2 κουπες ξυνόγαλα
2 κουταλιές σόδα
14 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουπες αλεύρι
βανίλια
μαρμελάδα

Εκτέλεση

Χτυπάω το γάλα με τη σόδα να αφρίσει, προσθέτω τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι.
Αρωματίζω με βανίλια και μια πρέζα κανέλα (γιατί το άρωμα της κανέλας θα συνδεθεί με τη μαρμελάδα δαμάσκηνου).
Μπορείτε να τρίψετε τη φλούδα του μισού λεμονιού. Χωρίστε σε δύο ίσα μέρη.
Λαδώνουμε ένα ταψί με βουτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε ένα μέρος της ζύμης και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει.
Το βγάζω από το φούρνο και απλώνω πολλή μαρμελάδα (η δική μου είναι από δαμάσκηνα), ρίχνω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και ψήνω μόνο στην πάνω σχάρα.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΒrownie σοκολάτας…ίσως ένα από τα πιο εύκολα
Επόμενο άρθροΞέρετε γιατί τα φύλλα δάφνης προστίθενται στο φαγητό;