Δείτε Επίσης: Πατάτες με Μπιφτέκια στο φούρνο | Πατάτες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ…εγγυημένη γεύση

Εάν είστε λάτρης της πατάτας, εδώ είναι μια εξαιρετική ιδέα για το μεσημεριανό σας. Αυτή η συνταγή είναι πολύ γρήγορη, απλή και οικονομική και η απόλαυση είναι εκπληκτική. Εσείς και η οικογένειά σας θα το ευχαριστηθείτε, αλλά μπορεί να είναι ένα πιάτο συνοδευτικό σε οποιοδήποτε άλλο πιάτο. Φτιάξτε το.

Συστατικά

1 κιλό λευκές πατάτες
1 τελευταίο καρότο
1 μεσαία πιπεριά ψιλοκομένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο
20 g μαργαρίνη
3 αυγά
100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι,Πιπερι, και θυμάρι και ρίγανη

200 γραμμάρια κίτρινο τυρι (Παρμεζάνα – τσενταρ)
σουσάμι για ψεκασμό
ψήνουμε 30 λεπτά στους 200c

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθετουμε 3 αυγά , λιωμένο βούτυρο, αλεύρι, πάπρικα και ανακατευουμε και αφήνουμε στην άκρη.


Σε ένα τηγάνι λιώνουμε την μαργαρίνη και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι,καρότο,πιπεριά και τα σοταρουμε, επίσης ρίχνουμε και το σκόρδο.


Σε ένα ταψί τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό και καλύπτουμε όλη την βάση του. Αλατοπιπερώνουμε , θυμάρι και ρίγανη και το περιχύνουμε με το μείγμα βουτύρου.
Από πάνω τρίβουμε το τυρί, πασπαλίζουμε με το σουσάμι

και ψήνουμε 30 λεπτά στους 200c

Καλή Απόλαυση

Δείτε Επίσης: Πατάτες με Μπιφτέκια στο φούρνο | Πατάτες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ…εγγυημένη γεύση
Προηγούμενο άρθροΑυτό το Γλυκό Ψυγείου είναι ανατριχιαστικό στην κρέμα του
Επόμενο άρθροΞεχωριστά Τυροκούλουρα Αφρός