Στριφτή Τυρόπιτα

Η στριφτή τυρόπιτα αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους. Η ευκολία στην παρασκευή της, σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση και την τραγανή υφή της, την καθιστούν απαραίτητη σε κάθε τραπέζι.

Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα της στριφτής τυρόπιτας:

  • Εύκολη: Η συνταγή της στριφτής τυρόπιτας είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις ή δεξιότητες. Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να την φτιάξουν με επιτυχία.
  • Γρήγορη: Η παρασκευή της τυρόπιτας δεν είναι χρονοβόρα. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, μπορείτε να έχετε έτοιμο ένα ζεστό και λαχταριστό πιάτο.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά στη γέμιση, όπως μυρωδικά, μπαχαρικά ή άλλα τυριά.

  • Νόστιμη: Η στριφτή τυρόπιτα είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και τραγανή υφή. Η φέτα, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά, δημιουργούν ένα ακαταμάχητο γευστικό αποτέλεσμα.
  • Ιδανική για κάθε περίσταση: Η στριφτή τυρόπιτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Μπορείτε να την σερβίρετε ως ορεκτικό, ως κύριο πιάτο ή ακόμα και ως συνοδευτικό.

Εάν ψάχνετε για μια εύκολη, γρήγορη και γευστική συνταγή για τυρόπιτα, η στριφτή τυρόπιτα είναι η ιδανική επιλογή. Σίγουρα θα ενθουσιάσει όλους όσους την δοκιμάσουν!

Υλικά

400 γραμμ. φύλλο για πίτες
1/3 φλιτζ. γάλα
3 αβγά
100 γραμμ. γραβιέρα
600 γραμμ. φέτα
2 κουταλιές σιμιγδάλι
3 κουταλιές φρέσκια μέντα, κομμένη
Φρέσκο πιπέρι
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε καλά το ταψί μας. Για τη γέμιση: Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα αβγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη φέτα, τη μέντα, το πιπέρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
Για την τυρόπιτα: Παίρνουμε ένα φύλλο και το ανοίγουμε στον πάγκο. Αλείφουμε το φύλλο με λάδι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Προσθέτουμε λίγη γέμιση.

Στη συνέχεια, πιάνουμε την άκρη του φύλλου και την τυλίγουμε σε ρολό, στρίβουμε σε κιχί και τοποθετούμε το τυλιγμένο φύλλο στο κέντρο του ταψιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, μεγαλώνοντας κάθε φορά τον κύκλο του κιχί, μέχρι στο τέλος να έχουμε ένα μεγάλο κιχί στο ταψί.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας μας και ψήνουμε στους 170 για 75 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Ακολουθήσαμε την Συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Προηγούμενο άρθροΠράσα με λουκάνικα…μεσογειακή συνταγή,
Επόμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες σε πήλινο στο φούρνο