Κέικ Μωσαϊκού χωρίς γάλα

Συστατικά (τα ποτήρια νερού είναι 200 ​​ml)

4 συσκευασίες απλών μπισκότων πτι μπερ (800γρ)
1 φλιτζάνι χοντροκομμένων καρυδιού (100γρ)
1,5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
4 κουταλιές κακάο (60γρ)
200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φακελ βανίλιας
Για τα παραπάνω:
Κρέμα γάλακτος λιγότερο από 1 ποτήρι νερό (150gr)
140 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το κακάο, και το βούτυρο.
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί το βούτυρο και
να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέτουμε την βανίλια ενώ βράζει το μείγμα σοκολάτας. Αφήνουμε να βράσει για
5 λεπτά. Αφήστε το να κάτσει εκτός φωτιάς ανακατεύοντας περιστασιακά για 5 λεπτά .

Ρίξτε το μείγμα μέσα στα μπισκότα και ανακατέψτε πολύ καλά να γίνει μία μάζα.
Στρώστε ένα τσέρκι με χαρτί ψησίματος και αδειάστε μέσα το μείγμα.
Πατήστε το μείγμα με ένα κουτάλι να κάτσει καλά και να σφίξει.


Σε ένα μπολάκι βράζουμε κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε ζεστή μέσα στην σοκολάτα κουβερτουρα και ανακατεύουμε να πάρουμε το γλασο σοκολάτας.
Αδειαζουμε το γλασο πάνω από κέικ και το ισιώνουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Διακοσμούμε με καρύδι γύρω γύρω και αφαιρούμε το τσέρκι.

Προηγούμενο άρθροΤο πιο καθαρό “Βρώμικο” Hot Dog
Επόμενο άρθροΤραγανή Τυρόπιτα με μέλι και καρύδι