Ζαμπονοτυροπιτακια

Χρειαζόμαστε

600 ml γάλα χλιαρό
300 ml ηλιέλαιο
2 χαρτάκια μαγιά ξηρή
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
1/2 κουταλιά του γλυκού αλατι
1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμα
10 φέτες ζαμπόν και
10 φέτες τυρι του τοστ

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά ανακατεύουμε ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη το ηλιέλαιο τα ασπράδια και τέλος το αλεύρι μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα κόβουμε σε μικρά μπαλάκια ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε μία λωρίδα τυρί και μία ζαμπόν και κλείνουμε τα ζαμπονοτυροπιτάκια τα περνάμε με λίγο αυγό
και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν…Καλή σας επιτυχία

Ioanna PanagiotopoulouΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΜοσχαρίσιο κότσι με ρεβίθια….λιώνει μέσα στο στόμα
Επόμενο άρθροΣουφλέ Τυρί Ζαμπόν και Μπέικον…απλά και νόστιμα