Ζαμπονοτυροπιτα

Υλικα:

500γρ.φυλλο κρουστας,
250 γρ.βιταμ λιωμένο,
300γρ.τυρι κίτρινο που λιώνει σε κυβακια,
300γρ.ζαμπον σε κυβακια,
3 αυγα ,
1 φλ.γαλα

Εκτελεση:

Σε ένα ταψί 30 εκ το βουτυρώνουμε και βαζουμε σε σταυρο τα φύλλα βουτυρωμένα ενδιάμεσα.
Μετά βάζουμε ένα φύλλο τσαλακωμένο μόνο στην μεση και το βουτυρώνουμε.
Συνεχίζουμε παλι με φύλλο τσαλακωμένο μόνο στην μεση του ταψιού βουτυρώνουμε και
ρίχνουμε ζαμπόν και τυρι.
Μετα άλλο φύλλο βουτυρωμένο, παλι τα αλλαντικά, και φύλλο βουτυρωμένο τσαλακωμένο
μέχρι να τελειώσουμε τα φυλλα και τα αλλαντικά.
Τέλος δυο φυλλα βουτυρωμένα από πάνω και παίρνουμε και τα φυλλα τα αρχικά που βάλαμε σταυρωτά και σκεπάζουμε.
Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε το βούτυρο που έμεινε τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε με
σύρμα χειρός. Χαράζουμε την πίτα και περιχυνουμε την ζαμπονοτυροπιτα.
Ψηνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περιπου μια ωρα..

Ζαμπονοτυρόπιτα

ΠΗΓΗ: Ευδοκία Παπαμακαρίου

Προηγούμενο άρθροΟταν θέλετε κάτι γρήγορο χωρίς κρέας
Επόμενο άρθροΥπέροχα κριτσίνια μελιτζάνας