Κέικ με τρυφτή ζύμη και μαρμελάδα

Απαραίτητα προϊόντα:

✔ Αυγά 2 τεμάχια / μεσαίου μεγέθους /
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι / από 150ml /
Γιαούρτι 2 κουταλιές της σούπας / πλήρες /
✔ Λάδι 1 φλιτζάνι / 150 ml /
✔ Μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού / ίση /
✔ Μια πρέζα αλάτι
✔ Βανίλια 2 συσκευασίες
Αλεύρι * μεταξύ 550-600 γραμμάρια
Για το γέμισμα:
✔ Μαρμελάδα 1 βάζο / 350-400 γραμμάρια / της επιλογής σας *
✔ Αλεσμένα καρύδια 1 φλιτζάνι / 150ml / ή άλλoυς ξηρούς καρπούς /
Για πασπαλισμα:
Ζάχαρη άχνη *
Επίσης: χαρτί ψησίματος, τρίφτης

Εκτέλεση

Τα προϊόντα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και ζάχαρη, τα οποία προσθέτετε σιγά σιγά, χτυπώντας με σύρμα. Προσθέστε το γιαούρτι, μαγειρική σόδα και συνεχίστε να χτυπάτε με το χέρι.
Προσθέστε το λάδι και χτυπήστε για λίγο. Κοσκινίστε το αλεύρι με τη βανίλια και προσθέστε σιγά-σιγά στα άλλα προϊόντα, αρχίζοντας να ζυμώνετε με το χέρι / η ποσότητα του αλευριού μπορεί να είναι διαφορετική /
Όταν η ζύμη αρχίσει να διαχωρίζεται από τα τοιχώματα του μπολ και δεν κολλάει, τότε είναι έτοιμο.
Χωρίστε τη ζύμη στα δύο (η μία μπάλα ζύμης πρέπει να είναι μικρότερη από την άλλη) και τυλίξτε ξεχωριστά σε μεμβράνη. Βάλτε τη μικρή μπάλα ζύμης / για τρίψιμο / στον καταψύκτη για περίπου 30 λεπτά και τη μεγάλη στο ψυγείο. Δεν χρειάζεται να βάλετε τη μεγάλη μπάλα στο ψυγείο!
Γυρίστε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς πάνω κάτω  για προθέρμανση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί με διάμετρο 26-28 cm. Καλύψτε το ταψί με χαρτί ψησίματος ή το λιπάνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι.

Πάρτε τη μεγάλη μπάλα της ζύμης, βάλτε τη στη μέση του ταψιού και απλώστε την, πιέζοντάς την ελαφρά με τα χέρια / τις παλάμες σας / ομοιόμορφα στο ταψί
Μην τρυπησετε με ένα πιρούνι! Απλώστε στη ζύμη ένα παχύ στρώμα μαρμελάδας, κατανέμοντάς την ομοιόμορφα.
Χρησιμοποίησα σπιτική μαρμελάδα φράουλας / με ολόκληρα φρούτα / και αποδείχθηκε αρκετά αρωματική.
Πασπαλίζουμε με καρύδια στη μαρμελάδα.
Πάρτε τη ζύμη από τον καταψύκτη / πρέπει να είναι σφικτή – είναι καλύτερα να την ξύσετε / και να την τρίψετε ομοιόμορφα στην γέμιση.
Τοποθετήστε το κέικ στο μεσαίο επίπεδο της σχάρας μέχρι να γίνει ροζ από κάτω και πάνω.
Ήταν έτοιμο για μένα σε 40 λεπτά.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται επίσης από το φούρνο! Μόλις είναι έτοιμο – βγάλτε το από το φούρνο, το βάζετε σε ένα ταμπλό και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Δεν περίμενα να κρυώσει και να κόψω ένα κομμάτι. Δοκιμάστε και μοιραστε!

Καλή Επιτυχία

Σπιτικές μαρμελάδες και πως να τις διατηρήσετε



Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη Τυρόπιτα με μπέικον
Επόμενο άρθροΑφράτα Τυροπιτάκια με τσενταρ και άνηθο