Ζυμαρικά με κοτόπουλο σε κρεμώδη λευκή σάλτσα τυριού παρμεζάνας

Αυτή η συνταγή είναι μια από τις αγαπημένες μου, καθώς είναι γρήγορη, εύκολη και πάντα αρέσει σε όλους! Το κοτόπουλο είναι ζουμερό και τρυφερό, η σάλτσα κρεμώδης και γευστική

Συστατικά

Για το μαγείρεμα του κοτόπουλου:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (κομμένα στη μέση οριζόντια και στεγνωμένα με χαρτί κουζίνας)
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Ζυμαρικά:
340gr σπαγγέτι

Σάλτσα παρμεζάνας από λευκό κρασί:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι (ή χρησιμοποιήστε ½ κρεμμύδι) ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μικρές ντομάτες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι περισσότερο για γεύση
¼ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο:
Φροντίστε να κόψετε τα στήθη κοτόπουλου οριζόντια για να γίνουν λεπτά. Στεγνώστε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή λαβίδα, καλύπτετε τα στήθη κοτόπουλου με το μείγμα αλευριού πιέζοντας μέσα στο μείγμα με λαβίδα και στη συνέχεια αναποδογυρίζετε το κοτόπουλο για να καλύψετε και την άλλη πλευρά. Αφήνω στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, βάλτε στο τηγάνι τα στήθη κοτόπουλου με αλεύρι και μαγειρέψτε για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν, γυρνώντας μια φορά μεταξύ του μαγειρέματος, περίπου 8-10 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

για την Σάλτσα:
Προσθέστε το βούτυρο, το κίτρινο κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία μέχρι τα κρεμμύδια και το σκόρδο να γίνουν διάφανα, περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις ντομάτες. Προσθέστε 1 κουταλιά
της σούπας αλεύρι στο τηγάνι και ανακατέψτε να ενωθούν.
Τώρα προσθέστε κρέμα, κρασί, αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού και στη συνέχεια προσθέστε ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα ή μια ξύλινη κουτάλα και ανακατέψτε το μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σας σε αλμυρό νερό. Μου αρέσουν τα ζυμαρικά που δεν είναι ούτε πολύ σκληρά ούτε πολύ μαλακά, οπότε τα μαγειρεύω πάντα Al Dente. Στραγγίστε, αλλά μην ξεπλύνετε.

Συναρμολόγηση:
Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά για 2-4 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται. Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι πάνω από τα ζυμαρικά και αφήστε το να ζεσταθεί για άλλα 5 λεπτά.

ΣΕΡΒΕΙΤΕ το κοτόπουλο είτε από πάνω είτε δίπλα στα ζυμαρικά και πασπαλίστε με παρμεζάνα, αν θέλετε.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://whatsinthepan.com/

Προηγούμενο άρθροΤριγωνάρια με σπανάκι
Επόμενο άρθροΓλυκό του κουταλιου μήλο…μ’ ένα διάφανο σιρόπι κεχριμπαριού.