Σερβίρει 2 – 4 (εξυπηρετεί 4 ως αρχικό πιατο ή 2 ως κύρια πιάτο)
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10-12 λεπτά

Υλικά

350gr μανιτάρια καθαρίζονται απαλά με ένα υγρό πανί και κομμένα σε φέτες
400γρ σπαγγέτι
6 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένα και ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 χυμό λεμονιού
1 Χούφτα μαϊντανό με επίπεδη φύλλα, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού (ή περισσότερο!) Κόκκινη πιπεριά (ή πάπρικα) νιφάδες
Αλάτι και πιπέρι 
50gr τριμμένη Parmesan  

Εκτέλεση

  • Βάλτε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα αλατισμένου βραστό νερό και αφήστε τα να μαγειρέφτουν έως ότου είναι τρυφερά, αλλά να κρατάνε και λίγο – αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 7 – 9 λεπτά, παρακαλώ ελέγξτε τη συσκευασία ζυμαρικών για μαγείρεμα al dente.
  • Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα ρηχό τηγάνι και προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε για λίγα λεπτά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι. 
  • Αφήστε τα  να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε τα μανιτάρια τακτικά, αλλά είναι σημαντικό να τα αφήσετε να χρωματίζονται έτσι ώστε να βγαίνει η γλυκιά γεύση τους. 
  • Ρίξτε τα καρυκεύματα, καθώς τα μανιτάρια ταιριάζουν με τα καρυκεύματα γι αυτο προσθέστε το χυμό λεμονιού, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού (αν δεν σερβιριστούν σε μικρά παιδιά!) και το μαϊντανό, και ανακατεύετε καλά.
  • Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίστε και ρίξτε τη σάλτσα μανιταριών. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου ένα λεπτό. 
  • Σερβίρετε τα ζυμαρικά στο πιάτο με τριμμένη Parmesan από πάνω.  Εάν φτιαξετε και μία απλή πράσινη σαλάτα πηγαίνει καλά ως συνοδευτικό.
Προηγούμενο άρθροH σουπα του Ιπποκρατη για δυνατο ανοσοποιητικο συστημα
Επόμενο άρθροΡεβανί Ανατολής: Η Βασίλισσα των Σιροπιαστών