Καρυδόπιτα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Ενθουσιασμένος!

Μόλις δοκίμασα την συνταγή για “Η Απόλυτη Καρυδόπιτα!!” και πραγματικά άξιζε τον κόπο! Η πίτα ήταν πεντανόστιμη, αφράτη, και γεμάτη γεύση. Η συνταγή ήταν εύκολη να την ακολουθήσω, ακόμα και χωρίς μίξερ, και το αποτέλεσμα ήταν εγγυημένα επιτυχημένο.

Εντυπωσιάστηκα από:

  • Την απλότητα της συνταγής: Χρειάζονται μόνο μερικά υλικά που είναι εύκολα διαθέσιμα.
  • Την ευκολία της εκτέλεσης: Δεν χρειάζεται μίξερ, μόνο ένα μπολ και ένα σύρμα.
  • Το τέλειο αποτέλεσμα: Η πίτα ψήθηκε ομοιόμορφα και έγινε αφράτη και ζουμερή.

Σίγουρα θα ξαναφτιάξω αυτή την συνταγή! Είναι ιδανική για όσους θέλουν να φτιάξουν μια γευστική και εύκολη καρυδόπιτα.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή!

Σας ευχαριστώ για την κοινοποίησή της!

Υλικά

6 αυγά
100 γρ γάλα
300 γρ ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
Μισή φλυτζάνα κονιάκ η αναλόγως τα γούστα
300 γρ ζάχαρη
350 γρ καρύδια αλεσμένα
200 γρ φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ σούπας κανέλα
Μισο κουτ γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ σούπας σόδα
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ η 20 γρ
1 φλυτζάνα Σταφίδες
150 γρ αλεύρι

ΣΙΡΟΠΙ (Βράζουμε για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού)
750 γρ ζάχαρη
380 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλα
50 γρ γλυκόζη η λίγες σταγόνες λεμόνι

ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
150 γρ κρέμα γάλακτος
150 κουβερτούρα
20 γρ κονιάκ

Εκτέλεση

Αρχικά ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι με νερό ζάχαρη και 1 ξυλάκι κανέλας βράζουμε για 4 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά της καρυδόπιτας καρύδια τριμμένα, ζάχαρη, αλεύρι, baking powder, τα μυρωδικά, σόδα, φρυγανιά τριμμένη, και προαιρετικά τις σταφίδες, και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα μαζί τόσο απλά
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά αυγά ηλιέλαιο γάλα βανίλιες και το κονιάκ χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ αλλά και με το σύρμα ίσα-ίσα να σπάσουν τα αυγά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα στερεά και υγρά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 34 X 25cm και ρίχνουμε το μείγμα της καρυδόπιτας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά ή δοκιμάστε με ένα μαχαίρι.
Βγάζουμε από το φούρνο μόλις ψηθεί αφήνουμε 5 λεπτά και σιροπιάζουμε με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι με μία οδοντογλυφίδα ανοίγουμε τρύπες στην επιφάνεια για να ρουφήξει το σιρόπι καλύτερα, αλλά και για να εισχωρήσει την γκανάζ μέσα στην καρυδόπιτα.
Ετοιμάζετε την γκανάζ σοκολάτα με ίσες ποσότητες κρέμας γάλακτος και κουβερτούρα μόλις λιώσει και ομογενοποιηθεί ρίχνουμε 20 γραμμάρια κονιάκ προαιρετικά
Μόλις η καρυδόπιτα ρουφήξει όλο το σιρόπι και είναι ακόμη ζέστη ρίχνουμε την κανέλα σοκολάτα και διακοσμούμε με καρύδι τριμμένο ή αμύγδαλο φίλε
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια σερβίροντας με παγωτό η σκέτη, είναι απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠίτες γεμιστές με τυρί και μαϊντανό στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με πράσο…Μία εύκολη συνταγή που θα σας μαγέψει από την γεύση της