Δείτε επίσης: Τηγανιά Χοιρινή με βαλσάμικο | Χοιρινή τηγανιά ,σπέσιαλ λουκούμι !!!!

Η Καλύτερη Μελωμένη Τηγανιά

Συστατικά

1 κιλό χοιρινό, λαιμό, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μπουκιές
1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
1 πιπεριά κίτρινη σε λωρίδες
1 σκ. σκόρδο
μισό φλ. λάδι
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κύβο κότας
1 φύλλο δάφνης
50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
50 γρ. μέλι
3 κλ. δεντρολίβανο, φρέσκο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Λαδώνουμε τα κομμάτια από το χοιρινό, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και κάνουμε απαλό μασάζ.
Βάζουμε ένα άνετο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τις χοιρινές μπουκίτσες και θωρακίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το μέλι, τη δάφνη και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί. Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι και οι πιπεριές, σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι βαλσάμικο. Σε αυτό το σημείο βάζουμε και το κύβο κότας, το δενδρολίβανο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά (αν η κουζίνα μας πάει έως το 9 μια καλή θερμοκρασία είναι το 4 με 5) σκεπάζουμε το τηγάνι μας με ένα καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό μας τουλάχιστον 40 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε και άλλο την φωτιά
Μόλις ο χρόνος περάσει το κρέας μας θα έχει μαγειρευτεί στα ζουμιά των λαχανικών και θα λιώνει. Ελέγξτε για αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται την τηγανιά με στρογγυλή πατάτα τηγανιτή με τυράκι λιωμένο από πάνω

Δείτε επίσης: Τηγανιά Χοιρινή με βαλσάμικο | Χοιρινή τηγανιά ,σπέσιαλ λουκούμι !!!!

Καλή Όρεξη

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του Κουταλιού Κεράσι
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες και κάρυ