Η πίτα του Βοσκού

Συστατικά:

Για το μείγμα κρέατος:
1 κιλό κιμά αρνίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή νερό
200g καρότα
200g αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
Για τον πουρέ:
1,5 κιλά πατάτες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι (120 ml) γάλα
1/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 μαύρο πιπέρι
κρόκος αυγού

Κατευθύνσεις:

1. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε 4. Τοποθετήστε σε μια μεσαία κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό.
Βάζουμε σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, καλύπτουμε και βράζουμε. μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
2. Ενώ οι πατάτες μαγειρεύονται, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε 2-3 λεπτά, προσθέστε το τριμμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα καρότα, σοτάρετε μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν,περίπου 5-7 λεπτά.


3. Προσθέστε το κιμά, μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 5 λεπτά. αλατοπιπερώστε, ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και θυμάρι.

Προσθέτουμε τοματοπολτό, αλεύρι και ανακατεύουμε.
4. Προσθέστε ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος και κατεψυγμένο αρακά. Σιγοβράστε, μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
5. Όταν οι πατάτες μαγειρευτούν, μεταφέρεται τις σε ένα μπολ. Προσθέστε βούτυρο, γάλα, κρόκο αυγού, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιήστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.


6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
7. Στρώστε το μείγμα κρέατος σε ένα ταψί 33 X 22cm. Απλώστε τον πουρέ πάνω από το μείγμα κρέατος.


8. Ψήστε 20-25 λεπτά. ή έως ότου η πουρέ πατάτας γίνει χρυσοκαφέ.

Προηγούμενο άρθροΘα σας αρέσει κάθε φορά όλο και περισσότερο
Επόμενο άρθροΜανιταροκεφτέδες