Συνταγή για Μπαγιάτικο Ψωμί

Υλικά

15 μικρες φέτες ψωμί
4 αυγα
1 κουπα γάλα
790 γρ ζαχαρουχο (περίπου 2 κουτια)
1 κούπα ζαχαρι
50 μλ νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπλεντερ ρίχνουμε το ψωμί τα αυγά τα γάλατα.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί σε ένα υγρό και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και αρχίζουμε να την καραμελώνουμε.
Μόλις λιώσει και γίνει υγρή σε ακουρο χρώμα ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε
καλα μέχρι να πάρουμε ένα που ρευστό υγρό μείγμα.

 

Αδειαζουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα του κεικ

και το κουνάμε παει και στα τοιχώματα.
Από πάνω αδειάζουμε το υγρό μείγμα του ψωμιού.


Βάζουμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί με νερό

σκεπάζουμε το κέικ με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά

Αφαιρούμε από το φούρνο και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα
Κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Food on the Stove

 

Προηγούμενο άρθροΗ αγαπημένη μου ζύμη για πίτσα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα – Πατάτα όγκρατεν με φέτα και μοτσαρέλα