Η πιο γρήγορη γκουρμέ πατατοσαλάτα

Η πατατοσαλάτα με μουστάρδα και μπέικον είναι μια λαχταριστή σαλάτα που συνδυάζει την απαλή γεύση της πατάτας με την αλμυρή γεύση του μπέικον και την πικάντικη γεύση της μουστάρδας. Είναι ιδανική για συγκεντρώσεις και μπορεί να σερβιριστεί ως πλευρικό πιάτο ή ως κυρίως πιάτο, ανάλογα με τη διάθεση σας. Η προσθήκη φρέσκων λαχανικών, όπως κομμένο κρεμμύδι, πιπεριά, και ντομάτα, μπορεί να προσθέσει ακόμη περισσότερα αρώματα και υφές στη σαλάτα. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις σας.

Συστατικά

3 κιλά πλυμμένες, αποφλοιωμένες κόκκινες πατάτες, κομμένες σε κύβους (ή και κανονικές πατάτες)
½ φλιτζάνι σάλτσα για σαλάτα (ή μαγιονέζα αν προτιμάτε)
¼ φλιτζάνι απλή κίτρινη μουστάρδα
2 κουταλιές μηλόξιδο
3 κουτ. σούπας λευκή ζάχαρη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
3 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο (ή μαϊντανός)
8 φέτες καπνιστό μπέικον, μαγειρεμένo και τραγανισμένο
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
 

Οδηγίες

Σιγοβράστε σιγά σιγά τις πατάτες που έχετε κόψει σε κύβους σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να τις τρυπάει το πηρούνι.
Μην τις βράσετε πολύ τις πατάτες έτσι ώστε να μην διαλυθούν μέσα στη σαλάτα.
Στραγγίστε τις πατάτες και απλώστε τες σε ένα ταψάκι για να κρυώσουν γρήγορα.
Συνήθως βάζω το ταψί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα για να κρυώσουν εντελώς.
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από τις πατάτες.
Ρίξτε τα πάνω από τις κρύες πατάτες και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: gardenandtable.net

Προηγούμενο άρθροΚρουασανάκια Μοτσαρέλα Πιπερόνι
Επόμενο άρθροΣούπα κοτόπουλου με καρότο και καλαμπόκι