Τάρτα λεμονιού….

Υλικά

Για την ζύμη
300 γρ αλεύρι 00,
100 γρ ζάχαρη,
100 γρ βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 ολόκληρο αυγό
1 κρόκο,
Ξύσμα λεμονιού,
1 πρέζα αλάτι

Κρέμα λεμονιού
500 ml νερό,
180 γρ ζάχαρη,
50 γρ κορν φλαουερ,
χυμός από δύο λεμόνια,
1 ολόκληρο αυγό

Εκτέλεση

Για την ζύμη
Πρώτα απ ‘όλα, ετοιμάστε τη ζύμη χτυπώντας το μαλακό βούτυρο (ή το σπορέλαιο) με τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξυσμα λεμονιού μέχρι να πάρετε μια αφρώδη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε τo αυγo και την κρόκο, χτυπώντας πάντα με το σύρμα ή το μίξερ βάσης σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσετε ένα κρεμώδες και συμπαγές μείγμα.

Προσθέστε το αλεύρι με μία κίνηση με το κοσκινισμένο μπέικιν πάουντερ.
Συμπιέστε με μια σπάτουλα και μετά με τα χέρια σας πασπαλισμένα με αλεύρι, ζυμώνοντας λίγο, ίσα ίσα να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη ζαχαροπλαστικής που να ξεκολλάει από την επιφάνεια εργασίας.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες να σφίξει

για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κορν φλαουερ, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού. , προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και λιώνουμε καλά.
Βάζουμε στη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά.
Οταν η κρέμα πήξει καλά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει, μόλις κρυώσει προσθέτουμε ολόκληρο το αυγό και το χυμό λεμονιού χτυπημενα και ανακατευουμε.
Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε την κρέμα και διακοσμούμε με στρογγυλα κομματάκια της ζύμης, ψήνουμε στο φούρνο στους 180 (ό καθένας ξέρει το δικό του φούρνο για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤι πιο αρωματικό και πιο νόστιμο από ένα κέικ με ροδάκινα
Επόμενο άρθροΧωριάτικη Πρασοσπανακοπιτα…βήμα βήμα