Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη

Συνταγή Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 κούπα αλεύρι μαλακό ( έβαλα φαρίνα)
1 κουταλάκι σόδα (έβαλα 1 μπέικιν πάουντερ)
1 κουτάλι γλυκού ξύδι
2 βανίλιες
5 κουταλιές ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι
1 κούπα χλιαρό νερό

Γλάσσο σοκολάτας

1 κουβερτούρα
2 κουταλιές ηλιέλαιο
Τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, τις βανίλιες το κακάο, προσθέτουμε την ζάχαρη και σε ένα λεκανάκι ενσωματώνουμε μαζί με όλα τα υγρά υλικά.
Με μίξερ χειρός ή με απλό σύρμα χτυπάμε μέχρι να δούμε ότι βγάζει φυσαλίδες κι έχει πάρει τον αέρα που πρέπει.
Το βάζουμε σε λαδωμένη μακρόστενη ή στρόγγυλη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 περίπου λεπτά, ως να ροδίσει καλά και να φαίνεται ότι ξεκολλάει από τις άκρες.
Βγάζουμε από το ταψί την σοκολατόπιτα και την αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει κι ετοιμάζουμε το γλάσσο.

Σε ζεστό φούρνο μόλις βγάλουμε το κεικ, βάζουμε σε ένα ταψάκι 1 σοκολάτα κουβερτούρα με 2 κουταλιές ηλιέλαιο να λιώσει. Το βγάζουμε από τον φούρνο ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε με κουτάλι το γλάσσο πάνω στην σοκολατόπιτα. Προσθέτουμε τριμμένα αμύγδαλα ή φουντούκια!

Σημείωση/ Όταν βάλουμε την σοκολάτα στον ζεστό φούρνο να λιώσει, κλείνουμε αμέσως τον θερμοστάτη να σβήσει.
Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα τηγανιτά γαλατοπιτάκια
Επόμενο άρθροΠίτσα Πατάτας σε 10 λεπτά