Γαριδομακαρονάδα

Αχ, γαρίδες με λιγκουίνι! Ένα πιάτο που ξυπνάει όλες μου τις αισθήσεις! Ας ξεκινήσουμε από την όψη: τα ζουμερά ροζ θαλασσινά θεσπέσια παντρεμένα με τα χρυσαφένια ζυμαρικά, στολισμένα με μυρωδικά, σα να ‘ναι έτοιμα για ένα γαστρονομικό πάρτι.

Η μυρωδιά; Θεσπέσια! Σκόρδο, λεμόνι , μαιντανος, μπουκοβο όλα δένουν αρμονικά, δημιουργώντας ένα άρωμα που σε καλεί να γευτείς.

Και η γεύση; Αξεπέραστη! Η γλυκιά νοστιμιά των γαρίδων αγκαλιάζει τα λιγκουίνι, ενώ τοι λεμονι  προσθέτει μια πινελιά οξύτητας. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων που σε αφήνει άφωνο.

Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε την υφή: τα λιγκουίνι al dente, τόσο μα τόσο τέλεια μαγειρεμένα, δένουν αρμονικά με τις ζουμερές γαρίδες.

Συνοψίζοντας, οι γαρίδες με λιγκουίνι δεν είναι απλά ένα πιάτο, είναι μια εμπειρία. Μια εμπειρία γεμάτη γεύσεις, αρώματα και υφές που θα σας μείνει αξέχαστη.

Μερικά ακόμα tips για να απογειώσετε το πιάτο σας:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκες γαρίδες για μέγιστη νοστιμιά.
  • Μην ψήσετε τις γαρίδες για πολύ ώρα, για να μην σκληρύνουν.
  • Προσθέστε τα αγαπημένα σας μυρωδικά
  • Σερβίρετε το πιάτο με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

32 γαριδες φρέσκες, ολόκληρες Νο 3
500 γρ. μακαρόνια λιγκουινι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 σκελιδες σκόρδο τριμμένες
χυμός από 1 λεμόνι
1 Κ.Υ. ξύσμα λεμονιού
2 Κ.Υ. μπούκοβο
1 50 ml ελαιόλαδο

Από την Καμέλια Marsalic Βουδούρη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαριζουμε»με τις γαριδες από το κεφάλι, την ουρά, τα τσόφλια τους και το εντεράκι τους. Σημείωση: Τα εντεράκια τα πετάμε, αλλά όλατα υπόλοιπα τα βράζουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Ετσι θαέχουμε τον καλύτερο ζωμό για να βράσουμε μέσα τα λιγκουίνι μας.
• Μόλις βράσουν για περίπου 10 λεπτά, στραγγιζουμε και πετάμε
τα τσόφλια.
• Στο ζουμί μας ρίχνουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε.
• Σε άλλη κατσαρόλα αντικολλητική ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι και
σοτάρουμε μέσα τις γαριδες μαζί με το μπούκοβ0 και το σκόρδο.

Σημείωση: Δεν πρέπει να σοταριστούν πάνω από 8-9 λεπτά. Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά.
• Σβήνουμε το μάτι της κουζιΦας, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα λεμονιού και τον μαιντανό και ανακατεύουμε καλά.
• Με μια μεγάλη πιρούνα προσθέτουμε τα λιγκουίνι κατευθείαν από την κατσαρόλα με τον ζωμό που έχουν βράσει. 

Σημείωση: Δεν τα στραγγιζουμε προηγουμένως, έτσι ώστε στη μεταφορά να προσθέτουμε μαζί και λιγο ζωμό.
• Ανακατεύουμε καλά σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα σε μια μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Σημείωση: Προσοχή στο αλάτι! Δεν χρειάζεται να βάλουμε καθόλου!

Προηγούμενο άρθροΑγκινάρες Στιφάδο Τηνιακό
Επόμενο άρθροΧταπόδι στο Φούρνο Φουρνιστό με πατατούλες