Ψαρόσουπα

Η ψαρόσουπα αποτελεί έδεσμα εξαιρετικής διατροφικής αξίας και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, χάρις στην υψηλή περιεκτικότητα των ψαριών σε πρωτεΐνες και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά και σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

Υλικά

Ένα μεγάλο μπακαλιαρο
1 λίτρο νερό
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μέτριο καρότα
3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κλωνάρια σέλινο
2 δαφνόφυλλα
1 πρέζα βασιλικό ξηρό
Αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλο λεμόνι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε χοντροκομμένα ένα καρότο, ένα κρεμμύδι, 2 κλωνάρια σέλινο, μια σκελίδα σκόρδο, και τον βασιλικό
Αφού πάρουν βράση, σουρώνουμε τα λαχανικά και επιστρέφουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ψάρι, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 25′ λεπτά περίπου.

Καθαρίσουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε σε ροδέλες το καρότο και τις πατάτες σε κύβους. Τέλος ψιλοκόβουμε το σέλινο.
Αφαιρούμε το ψάρι από την κατσαρόλα και το κρατάμε ζεστό στην άκρη. Καλό είναι να σουρώσουμε και πάλι το ζωμό, για να μην μείνει κάποιο κόκκαλο ή λέπι
Προσθέτουμε τα λαχανικά στο ζωμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε άλλη μισή ώρα περίπου να ψηθούν και να μαλακώσουν.

Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, στίβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε τη σούπα με το ελαιόλαδο.
Εγώ προτιμώ να σερβίρω την ψαρόσουπα με το ψάρι μέσα στην σουπα σε κομμάτι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΟταν ο Πατσάς γίνεται μία γκουρμέ σούπα
Επόμενο άρθροΦτιάξτε τα δικά σας τραγανά νηστίσιμα σκαλτσούνια