Κέικ Αμαρέτι με μαύρη σοκολάτα

Υλικά:

4 μέτρια αυγά
300 γραμμάρια μπισκότα αμαρέτι ή άλλο παρόπμοιο μπισκότο
200 g μαύρης σοκολάτας (100 g για το κάλυμμα του κέικ, 100 g για τη ζύμη)
250 γραμμάρια αλεύρι 00
μισό ποτήρι καλαμποκέλαιο (περίπου 80-100 γρ.)
150 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Φόρμα 24-26 εκ

Αρχικά με τη βοήθεια του πλάστη ή του μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα αμυγδαλωτά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΕΥΡΙ, τα αμυγδαλωτά να χοντροκοψετε (μόλις τα ψιλοκόψετε αφήστε στην άκρη και μια χούφτα για την τελική διακόσμηση).
Στη συνέχεια, πάρτε τη μαύρη σοκολάτα, αφήστε στην άκρη 100 γραμμάρια για επικάλλειψη και 100 γραμμάρια να τα ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι. Τώρα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφρώδες και ομοιογενές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και την κρέμα γάλακτος, ΠΡΟΤΕΙΝΩ Η ΚΡΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΥΓΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο φρέσκια υγρή κρέμα (χωρίς προσθήκη ζάχαρης) όσο και κρέμα μακράς διαρκείας για επιδόρπια. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το σύρμα και μετά, αφού κοσκινίσουμε μαζί το αλεύρι και τη μαγιά, αρχίζουμε να τα ενσωματώνουμε στη ζύμη λίγο-λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τέλεια.
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο αμαρέτι και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υλικά.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα (ή βούτυρο και το αλευρώνουμε), ρίχνουμε όλη τη ζύμη που θα είναι πολύ πυκνή και γεμάτη, ισιώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 170-180°C.
Όταν είναι έτοιμο το κέικ το βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυωσει το βγάζουμε από τη φόρμα.
Σε αυτό το σημείο, παίρνουμε τη μαύρη σοκολάτα που έχουμε στην άκρη για το κάλυμμα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το αδειάζουμε αμέσως σε όλη την επιφάνεια του κέικ και ισιώνουμε με μια σπάτουλα κουζίνας.
Πασπαλίζουμε με μια χούφτα ψιλοκομμένο αμαρέτι και αφήνουμε να κρυώσει.
Αν θέλετε η στρώση σοκολάτας να παραμείνει μαλακή, μην βάζετε το κέικ στο ψυγείο. Αν σας αρέσει πιο τραγανό, βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα και το κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο να σας κάνει να το ερωτευθείτε !!
Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το κέικ ακόμα και χωρίς την επικάλυψη σοκολάτας, θα είναι πιο ελαφρύ και τέλειο για κάθε περίσταση 🙂

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Μοσχαρίσια σε κόκκινη σάλτσα 💞💞💞
Επόμενο άρθροΣούπα Βραστό Μοσχαράκι