Κέικ Αφρικάνα με Σοκολάτα Γάλακτος

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Πρώτες εντυπώσεις:

  • Το κέικ έχει ένα υπέροχο, λαχταριστό άρωμα σοκολάτας που σε μαγνητίζει από την πρώτη στιγμή.
  • Η εμφάνιση του είναι εντυπωσιακή, με την πλούσια σοκολατένια επικάλυψη και την υφή που θυμίζει μωσαϊκό.
  • Το μέγεθος του είναι ιδανικό για να μοιραστεί με την οικογένεια ή τους φίλους.

Γεύση και υφή:

  • Το κέικ είναι αφράτο και μαλακό, με μια υγρή υφή που λιώνει στο στόμα.
  • Η σοκολάτα γάλακτος είναι πλούσια και γευστική, χωρίς να είναι γλυκιά.
  • Η επικάλυψη σοκολάτας είναι τραγανή και προσθέτει μια ωραία αντίθεση υφής.
  • Η γεύση σοκολάτας είναι ισορροπημένη, χωρίς να είναι υπερβολική.

Συνολικά:

  • Το Κέικ Αφρικάνα με Σοκολάτα Γάλακτος είναι ένα απολαυστικό κέικ που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της σοκολάτας.
  • Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα απλό καφέ μέχρι ένα επίσημο γλυκό.
  • Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση και υφή του.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με σαντιγί, φρέσκα φρούτα ή τρούφα σοκολάτας.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα του κέικ ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα γάλακτος με σοκολάτα υγείας ή λευκή σοκολάτα.

Υλικά

250 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
8 Αυγά χωρισμένα κρόκοι-ασπράδι
500 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος λιωμένη
290 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρ Αμύγδαλα καβουρδισμένα Χονδροκομμενα
Ξύσμα απο ένα Πορτοκάλι ή Λεμόνι

Για Διακόσμηση
80 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος λιωμένη
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
Κόβουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια και δηλώνουμε σε μπεν μαρί ή Στα
μικροκύματα

Έτοιμη η μαρέγκα μας ωραία και σφιχτή την απσυρομαι από τον κάδο του μίξερ την βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Συνεχίζουμε στον ίδιο καδο ρίχνοντας το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν για τουλάχιστον πέντε λεπτά όταν έχει αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν και αυτοί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα μαζί με το ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού ότι επιλέξετε συνεχίζουμε λιγάκι το χτύπημα να ενωθούν και σταματάμε το μίξερ
Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα και το αλεύρι σε δύο δόσεις ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.

Αφού έχουν ενσωματωθεί τα υλικά προσθέτουμε τη μαρέγκα που είχαμε φτιάξει από την αρχή ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα να μη χαθεί ο όγκος
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή τσερκυ βουτυρωμένο και αλευρωμένο με διαστάσεις 24 με 25 εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 75 λεπτά τσεκαρουμε ένα μαχαιράκι να βγαίνει ελαφρώς καθαρό

Ετοιμο ψημένο το κέικ αφρικάνα έχει φουσκώσει χωρίς να προσθέσουμε καθόλου διογκωτικα το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια το περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και την απλώνουμε απο πάνω.
Το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα γάλακτος και στη συνέχεια το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είμαστε έτοιμοι να το κόψουμε και δείτε πόσο φανταστικό έχει γίνει

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε την καλύτερη και πιο ευκολη ζύμη για πίτσα
Επόμενο άρθροΨωμάκια με ξηρούς καρπούς