Κέικ Καρυδάτο με ψημένη μαρέγκα😋👍

Το κέικ είναι απλά υπέροχο, με ψημένη μαρέγκα να λιωνει στο στόμα και με καρύδι!

✅Προϊόντα:

ασπράδι αυγού – 10 τεμ.
ζάχαρη – 400 γρ.
καρύδια – 300 γρ.
χυμός λεμονιού – 1 κουταλιά της σούπας
άμυλο πατάτας – 2 κουταλιές της σούπας
αλεύρι – για ξεσκόνισμα χαρτιού
μαύρη σοκολάτα για ψήσιμο – 250 γρ

✅Σαντιγί:
κρύα κρέμα γάλακτος.30-38% – 800 γρ.
ζάχαρη – 3 κουταλιές της σούπας

✅ Πώς να φτιάξετε ένα κέικ:

Καβουρδίστε τα καρύδια σε ένα τηγάνι, κρυώστε και ψιλοκόψτε.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν σφιχτά, προσθέτουμε το άμυλο και χτυπάμε ξανά.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τους ξηρούς καρπούς.
Σε μια λαδόκολα σχεδιάζουμε 8 κύκλους με διάμετρο 23 εκ.
Πασπαλίζουμε κάθε κύκλο ελαφρά με αλεύρι. Μοιράζουμε τη συνολική ποσότητα μαρέγκας σε κάθε κύκλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10-12 λεπτά. – να εχει χρυσαφί χρώμα.
Η ψημένη μαρέγκα είναι απαλή και εύθραυστη. Κρυώνουμε λίγο τα κέικ μαρεγκας και τα βγάζουμε από το χαρτί.
Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρι και βουρτσίστε απαλά κάθε κρύο κέικ με ένα πινέλο και βαλτε το ένα πανο στο αλλο.
Αφήνουμε τη σοκολάτα να σκληρύνει στα κέικ.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ζάχαρη να γινει σαντιγι.
Αλλειψτε κάθε κέικ με κρέμα. Καλύψτε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά του κέικ με κρέμα.
Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε. Βάλτε στο ψυγείο για μερικές ώρες και μετά μπορείτε να απολαύσετε τη μοναδική γεύση του!

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά μανιτάρια φούρνου.
Επόμενο άρθροKροκέτες πατάτας