Κέικ κολοκύθας με Κανέλα και Σοκολάτα

Συστατικά:

3 αυγά
3 κουταλιές ζάχαρη
180 γρ πουρέ κολοκύθας (εξηγώ πώς το κάνω παρακάτω)
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
ξύσμα λεμονιού για γεύση
180 γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής (έχει ήδη μαγιά)
Βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι
*Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλλά θα χρειαστεί να
προσθέσετε δύο κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Να διακοσμήσω:
100 γραμμάρια σοκολάτας
25 γραμμάρια βούτυρο
φουντούκια σε κομμάτια

Παρασκευή:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού για γεύση, τον πουρέ κολοκύθας και τη σκόνη κανέλας.
Ανακατευουμε
Τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατευουμε.
Αλείφουμε τη φόρμα του κέικ μας με βούτυρο, και περιχύνουμε τη ζύμη.
Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για 40/45 λεπτά περίπου,
όπως πάντα όταν τρυπάτε με μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρό.
Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε συρμάτινη σχάρα για να μην ιδρώσει.

Μόλις κρυώσει, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα φλιτζάνι στο φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε τη σοκολάτα σε
κομμάτια και σε μικρές πινελιές, ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα.
Σκεπάζουμε την πάνω στρώση του κέικ μας, του δίνουμε μερικά μικρά χτυπήματα για να απλώσει η σοκολάτα και να την λειαίνουμε από πάνω.

Διακοσμούμε με ψιλοκομμένα φουντούκια και απολαμβάνουμε.

————————————————-

Πουρες Κολοκύθας
Υλικά

1/2 κολοκύθα κίτρινη 1-1½ κιλά
1 κ.σ βούτυρο
1/3 φλ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
λίγο αλάτι
λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση.
Με κουτάλι ή με τα χέρια αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες.
Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλες φέτες και τις βάζουμε μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Προσθέτουμε στο ταψί λίγο νερό, περίπου μισό φλιτζάνι, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη η κολοκύθα όταν μαλακώσει η σάρκα της και τρυπιέται με το πιρούνι.
Την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να την πιάσουμε.
Με ένα κουτάλι, τραβάμε και ξεκολλάμε την μαλακή ψημένη σάρκα κίτρινης κολοκύθας από τη φλούδα.
Την βάζουμε στο μπλέντερ και την αλέθουμε.
Όσο ακόμα είναι ζεστή, προσθέτουμε λίγο βούτυρο, λίγη κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα, αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και λίγο μοσχοκάρυδο.
Για να κάνουμε πιο πλούσια την υφή του πουρέ κολοκύθας, προσθέτουμε 1 με 2 πολτοποιημένες βραστές πατάτες.

Η Συνταγή είναι απο το alyscakes

Προηγούμενο άρθροΠιπερόπιτα
Επόμενο άρθροΜοσχάρι φιλέτο με λευκό κρασί