Κέικ με γλασσο Σοκολάτας και ξηρούς καρπούς

Απολαυστικό και νηστίσιμο!

Αυτό το κέικ είναι μια υπέροχη επιλογή για όσους θέλουν ένα νόστιμο και γλυκό dessert χωρίς γαλακτοκομικά ή αυγά. Η σοκολατένια γλάσσα είναι πλούσια και γευστική, ενώ οι ξηροί καρποί προσθέτουν μια ωραία κριτσανιστή υφή.

Μου άρεσαν:

  • Η πλούσια γεύση της σοκολατένιας γλάσσας.
  • Η υφή του κέικ, που ήταν αφράτο και υγρό.
  • Η τραγανή υφή από τους ξηρούς καρπούς.
  • Το γεγονός ότι είναι νηστίσιμο, χωρίς γαλακτοκομικά ή αυγά.

Θα το συνιστούσα:

  • Σε όσους θέλουν ένα νόστιμο και νηστίσιμο dessert.
  • Σε όσους αγαπούν τη σοκολάτα.
  • Σε όσους θέλουν ένα κέικ με ωραία υφή και γεύση.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι είδους ξηρούς καρπούς θέλετε.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο κέικ, όπως σταφίδες ή cranberries.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το κέικ με μια σέσουλα παγωτό ή σαντιγί.

Βαθμολογία:

5/5!

Συστατικά

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
425 γρ ζάχαρη
70 γρ κακάο
1 κ.γ baking powder
½ κ.γ baking soda
450 γρ γάλα καρύδας
90 γρ ηλιέλαιο
2 κ.γ μηλόξιδο
1 βανίλια

Γλάσο
150 γρ κουβερτούρα 52% κακάο ψιλοκομμένη
150-200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χωρίς κρέμα γάλακτος Νηστίσιμο)
100-150 gr ξηρους καρπούς (φουντουκι Φυστίκι αναλατο ψημένο)

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Προετοιμάζουμε την φόρμα μας ,την αλείφουμε με φυτικό βούτυρο και την πασπαλίζουμε με κακάο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το κακάο το baking τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα το ηλιέλαιο το μηλόξιδο τη βανίλια και ομογενοποιούμε.
Ενώνουμε τα δυο μείγματα και γεμίζουμε την φόρμα μας.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και εφόσον δεν έχει υγρασία είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή γιατί είναι εύθραυστο.

Για το Γλασσο
Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι την κρέμα γάλακτος σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση
Όταν έχει πάρει βράση η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το αφήνουμε ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπους και ανακατευουμε με ένα κουτάλι η με μια σπάτουλα από μέσα προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθει όλο το γλάσο

Οταν κρυώσει, περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με κρέμα και ξηρούς καρπούς) 💞

Λιχουδιά!!!

Προηγούμενο άρθροΠιτούλες με τυρί και μπαχαρικά
Επόμενο άρθροΡαβανι με σοκολατα