Κέικ με μαρμελάδα και σιμιγδάλι

Αυτό το κέικ είναι μια πραγματική απόλαυση, ιδανικό για όσους αγαπούν τα γλυκά με απλά υλικά και πλούσια γεύση. Η υφή του είναι αφράτη και μαστιχωτή, χάρη στο σιμιγδάλι, ενώ η μαρμελάδα προσθέτει μια γλυκιά και ξινή πινελιά που ισορροπεί τέλεια το γλυκό.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολο στην παρασκευή: Ακόμα και οι αρχάριοι ζαχαροπλάστες μπορούν να φτιάξουν αυτό το κέικ με ευκολία.
  • Γρήγορο: Το κέικ ψήνεται σε μόλις 25-30 λεπτά, καθιστώντας το ιδανικό για γρήγορο γλυκό ή για επιδόρπιο της τελευταίας στιγμής.
  • Νόστιμο: Η γεύση του είναι πλούσια και απολαυστική, ενώ η υφή του είναι αφράτη και μαστιχωτή.
  • Ευέλικτο: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μαρμελάδας σας αρέσει, όπως βερίκοκο, φράουλα, πορτοκάλι, κ.α.

Συμβουλές:

  • Για ακόμα πιο αφράτο κέικ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών σε μαρέγκα και προσθέστε τα απαλά στο μείγμα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για επιπλέον άρωμα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με άχνη ζάχαρη ή να το γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα.

Συνοψίζοντας, το κέικ με μαρμελάδα και σιμιγδάλι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το λατρέψετε!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά

3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακ βανίλια 
1 φλιτζάνι Αλεύρι
1 φλιτζανι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι λαδι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φακελακι μπεικιν
1 φλιτζάνι μαρμελάδα της επιλογή σας 

Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 33 X 20CM

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ
Προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε με σύρμα χειρός
Προσθέτουμε το γάλα, λάδι, και συνεχίζουμε να χτυπάμε
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπεικιν και χτυπάμε.
Τέλος ρίχνουμε και την μαρμελάδα και χτυπάμε γρήγορα και δυνατά να ενσωματωθεί πλήρως πολύ καλά

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί

και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180C για περίπου 25 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε και σερβίρουμε

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΦωλιές πίτσας σε 5 λεπτά – από έτοιμα φύλλα κρούστας
Επόμενο άρθροΑφράτο Παντεσπάνι με καρύδα