Κέικ με φρέσκο ​​γάλα

Συνταγή:

Η χωρητικότητα του φλιτζανιού είναι 220 ml.
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 και 1/2 κουπα του γλυκού ζάχαρη
1 κούπα ζεστό γάλα
2 κουπες αλεύρι
1 κουπα λάδι❗ Μην ανησυχείτε, δεν είναι πολύ και δεν γίνεται αισθητό.
10 γρ μπέικιν πάουντερ
Τριμμένη φλούδα μισού λεμονιού
χυμό μισού λεμονιού
μια αμπούλα υγρή βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ ή σύρμα μαζί με τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό μισού λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ για να πάρουμε ένα παχύ ομοιογενές μείγμα.
Ρίξτε το τελικό μείγμα κέικ σε μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να στεγνώσουν για 40 λεπτά.
Συνιστάται να μην ανοίγετε το φούρνο κατά τα πρώτα 25 -30 λεπτά ψησίματος.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑυγό σε φέτες φωμιού ή φέτες με αυγό
Επόμενο άρθροΓλυκιά “Μπουγάτσα”