Ταρτα μπισκότου με κολοκύθα και κρέμα γάλακτος

Φανταστείτε μια τάρτα με τραγανή βάση από μπισκότο, γεμιστή με βελούδινη κρέμα κολοκύθας και πλούσια κρέμα γάλακτος.

Η κολοκύθα προσφέρει μια γλυκιά και γήινη γεύση, ενώ η κρέμα γάλακτος ισορροπεί με μια δροσιστική πινελιά.

Η τάρτα διακοσμείται με σκόνη κανέλας και ζαχαρωμένα κολοκυθάκια, δημιουργώντας ένα ονειρικό φθινοπωρινό γλυκό. Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση, με υφές που εναλλάσσονται και γεύσεις που αγγίζουν τον ουρανίσκο.

Η τάρτα μπισκότου με κολοκύθα και κρέμα γάλακτος είναι ιδανική για να ζεστάνει τις φθινοπωρινές σας βραδιές, προσφέροντας μια ζεστή αγκαλιά γλυκιάς απόλαυσης.

Απαραίτητα προϊόντα:

200 ml. ξινη κρέμα (Δείτε εδώ)
150 ml. Κρέμα γαλακτος
300 ml. φρέσκο ​​γάλα / για το λιώσιμο μπισκότων /
500 γρ κολοκύθα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη
1/2 πακέτο απλά μπισκότα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε την κολοκύθα κοβουμε σε κομμάτια και την βράζουμε. Πολτοποιήστε το για να γίνει πουρές. Παίρνουμε ένα τσερκι με κούμπωμα, μεγέθους 24/26 εκ. Στρώνουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού, βουτώντας τα πρώτα στο γάλα. Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γαλακτος μέχρι να σφίξει. Προσθέστε σε αυτό την ξινη κρέμα και μισό φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα / χωρίς μίξερ /.


Πρέπει να ληφθεί ένα λείο μείγμα. Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να δέσουν ελαφρώς.
Διαλύουμε το πακέτο ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες και το προσθέτουμε στην κολοκύθα, μαζί με μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με αυτό τη λευκή κρέμα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο. Χρειάζεται να σταθεί τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες για να σφίξει καλά η ζελατίνη. Πασπαλίζω με θρυμματισμένα καρύδια.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο Κέικ Πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτα με κρέμα και κροκάν