Κέικ Σοκολάτας με κρέμα καρύδας

Μια ακαταμάχητη πανδαισία γεύσεων!

Το κέικ σοκολάτας με κρέμα καρύδας είναι ένα γλυκό που συνδυάζει με μαεστρία την πλούσια σοκολατένια γεύση με την δροσερή και εξωτική πινελιά της καρύδας.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα:

  • Υπέροχη υφή: Το κέικ είναι υγρό και αφράτο, ενώ η κρέμα καρύδας προσθέτει μια ωραία κρεμώδη υφή.
  • Πλούσια γεύση: Η σοκολάτα κυριαρχεί, ενώ η καρύδα προσθέτει μια εξωτική νότα που ισορροπεί ιδανικά τη γλυκύτητα.

  • Εντυπωσιακή εμφάνιση: Το κέικ μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορους τρόπους, όπως με τριμμένη καρύδα, σοκολατένια γκανάζ ή φρέσκα φρούτα.
  • Εύκολη συνταγή: Η συνταγή για κέικ σοκολάτας με κρέμα καρύδας είναι σχετικά εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.

Συνοψίζοντας:

  • Γεύση: 5/5
  • Υφή: 5/5
  • Εμφάνιση: 5/5
  • Ευκολία: 4/5

Συνολική βαθμολογία: 4.8/5

Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το γλυκό σε όλους τους λάτρεις της σοκολάτας και της καρύδας!

Συστατικά:

Για το κεικ:
2 φλιτζάνια αλεύρι (280 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι γάλα (240 ml)
1 φλιτζάνι σοκολάτα σε σκόνη
½ φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν πουντερ

Για την γέμιση:
1 κουτί ζαχαρουχο γάλακτος
100 γραμμάρια τριμμένης καρύδας (1 φλιτζάνι)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για κάλυψη:
½ κουτί με κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια ημι-γλυκιάς σοκολάτας
Τσιπ σοκολάτας ή τριμμένη καρύδα

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή:

Για να αρχίσετε να προετοιμάζετε το μείγμα του κέικ, διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και, με τη βοήθεια μίξερ, κτυπήστε τα ασπραδια μέχρι να σκληρύνουν. Αφήστε στην άκρη
Σε άλλο δοχείο, βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγού και κτυπήστε με το μίξερ ή χτυπήστε ελαφρά για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή κρέμα χωρίς σβώλους.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε το προηγούμενο μείγμα, εναλλάσσοντάς το με το γάλα, ενώ χτυπάτε με σύρμα χειρός ή σπάτουλα.
Τέλος, προσθέστε το κτυπημένο ασπράδι αυγού στο μείγμα του κέικ και το μπεικιν. Συνεχίστε την ανάμιξη με μια σπάτουλα ή σύρμα κάνοντας απαλές κινήσεις, καθώς η ζύμη δεν πρέπει να χάσει όγκο ή αέρα
Η ζύμη ήρθε η ώρα να ψηθεί! Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα προηγουμένως βουτυρωμένο καλούπι, κατά προτίμηση στρογγυλό και περίπου 20 cm σε διάμετρο. Ψήνουμε το κέικ σοκολάτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45-50 λεπτά.

Συμβουλή: Ψήνουμε με τη φωτιά στο κάτω μέρος για τα πρώτα 30 λεπτά για να αποφύγουμε να είναι άψητο στο εσωτερικό και με τη θερμότητα πάνω κάτω τον υπόλοιπο χρόνο.

Ενώ το κέικ ψήνετε, ετοιμάστε την καρύδα και το ζαχαρούχο γάλα. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και θερμάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο, απενεργοποιήστε τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.

Συμβουλή: Μην ανησυχείτε αν η κρέμα φαίνεται πολύ μαλακή, θα σκληρύνει ελαφρώς όταν κρυώσει.

Αν θέλετε, ετοιμάστε επίσης την επικάλυψη σοκολάτας για να διακοσμήσετε το κέικ. Για να το φτιάξετε, βάλτε τη κρέμα γάλακτος και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και λιώστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα με πλήρη ισχύ. Με αυτόν τον τρόπο, μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, αφαιρέστε, ανακατέψτε και, αν χρειαστεί, θερμάνετε άλλα 30. Μπορείτε επίσης να κάνετε αυτό το βήμα σε μπεν μαρι.
Όταν τελειώσει το κέικ, βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, ξετυλίγεται και τοποθετήστε το σε ένα ράφι. Μόλις κρυώσει εντελώς, κόψτε το στη μέση οριζόντια για να το γεμίσετε.
Γεμίστε το απλώνοντας την μισή γέμιση και βάλτε το άλλο μισο κείκ απο πάνω 

Συμβουλή: Εάν η κρέμα καρύδας είναι πολύ παχιά, προσθέστε λίγο γάλα και ανακατέψτε.
Για να τελειώσετε το κέικ, διακοσμήστε με το γλάσσο σοκολάτας. Κρατήστε το κεικ
στο ψυγείο για μία ώρα ή μέχρι το χρόνο σερβιρίσματος. Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα πολύ νόστιμο κέικ και ιδανικό για κάθε περίσταση.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧορινός Κιμάς με πατάτες στο τηγάνι…γρήγορα αλλα και νόστιμα
Επόμενο άρθροΚρέπες κοτόπουλου