Κέικ Raffaello με μπισκότα….. καλα δεν ειναι της γιαγιάς αλλα ειναι γρηγορο ευκολο και νοστιμο

3960

Κέικ Raffaello με μπισκότα

Υλικά

320 γρ μπισκότα μπισκότα βουτύρου
Γ​γάλα για εμποτισμό
1-2 καπάκια ρούμι (προαιρετικό)

προϊόντα κρέμας:

Βούτυρο καλής ποιότητας 125 γρ
200 γρ λευκή σοκολάτα
400 γρ ξινη κρέμα ή γιαούρτι
200 ml κρέμα γαλακτος
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 βανίλια
100 γρ τριμμένη καρύδα

για διακόσμηση:

3 τεμ. τρουφάκια Ραφαέλο
150-180 g τρίμματα καρύδας
Λιγη τριμμένη λευκή σοκολάτα
Τριμμένο φυστίκη αιγίνης

Εκτέλεση

Ξεκινήστε με την κρέμα.
Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρι. Κρατηστε το στην ακρη . Λιώστε στο μπεν μαρι και τη λευκή σοκολάτα αφήστε να κρυωσει και μετά ανακατέψτε τα.
Προσθέτουμε την ξινη κρέμα σε δόσεις με ένα κουτάλι και ανακατεύουμε καλά με αυτήν. Τρίβουμε το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε τη βανίλια και την καρύδα.
Τέλος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγι και την ανακατεύουμε απαλά με την κρέμα με μια σπάτουλα. Μη χρησιμοποιείτε μίξερ. Η κρέμα είναι έτοιμη.

Ετοιμάζουμε ένα πιάτο φρέσκο ​​γάλα για να μουλιάσουν τα μπισκότα.
Πάρτε ένα δισκάκι ο στον οποίο θα σερβίρετε το κέικ. Βάλτε το δαχτυλίδι και στερεώστε το. Απλώνουμε λίγη κρέμα στον πάτο. Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα απλώνουμε
στον πάτο σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο. Για μένα για διάμετρο 22 εκ. μαζεύτηκαν 19 μπισκότα στη σειρά. Ραντιστε με ρούμι.

Βάζουμε μια στρώση κρέμα και πάλι μια σειρά βουτηγμένη σε μπισκότα γάλακτος και μετά πασπαλίζουμε με ρούμι. Ξανά μια στρώση κρέμα, μουλιασμένα μπισκότα με γάλα και ρούμι
και τελειώνουμε το κέικ με κρέμα. Περάστε ένα ελαφρώς βρεγμένο, ζεστό μαχαίρι κατά μήκος της άκρης του δακτυλίου και στη συνέχεια αφαιρέστε τον.
Ισιώνουμε και διακοσμούμε τα πλαϊνά με τριμμένη καρυδα απο πάνω ρίξτε τριμμένο φυστίκι , τριμμένη καρύδα και τριμματα σοκολάτας λευκής και στο κέντρο 3 τρουφακια ραφαελο.
Φυλάμε το κέικ να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για μια νύχτα.
Η κρέμα σφίγγει πολύ καλά κόβουμε και σερβίρουνε.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροKουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος, αμύγδαλο και μαστίχα
Επόμενο άρθροΓρήγορη Κολοκυθόπιτα