Καλαμαράκια Γεμιστά

Συστατικά

12 μεσαία καλαμάρια.
½ φλιτζάνι ρύζι .
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
1 ματσακι μαϊντανό.
1 ματσακι φρέσκου άνηθο.
3-4 γλυκές και ώριμες ντομάτες.
2 σκελίδες σκόρδου.
½ φλιτζάνι ντομάτα σάλτσα.
1 φλιτζάνι λευκό κρασί.
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Αλατοπίπερο πιπέρι.

Οδηγίες

Καθαρίστε και πλύνετε τα καλαμάρια. Αν είναι με τα πλοκάμια τους, τα κόβουμε και τα χωρίζουμε.
Προσθέστε τις φρέσκες ντομάτες, το μισό μαϊντανό και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ φαγητού και κάντε μια λεία πάστα.
Προσθέστε το μισό του ελαιολάδου σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια (αν υπάρχουν)
και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ανακατέψτε περιστασιακά. Προσθέστε το ρύζι, δώστε του ένα καλό ανακάτεμα και μαγειρέψτε για ένα λεπτό περίπου.
Προσθέστε ½ φλιτζάνι του κρασιού, δώστε του ένα ακόμη καλο ανακάτεμα και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.


Ψιλοκόψτε το άνηθο και το υπόλοιπο μαϊντανό. Προσθέστε την μισή σάλτσα ντομάτας από το μπλέντερ, την μισή από την έτοιμη σάλτσα το υπόλοιπο μαϊντανό και τον άνηθο
και αλατοπιπερώνετε .Αφήνετε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου .

 

Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού και γεμίστε ένα ενα καλαμάρι με το μείγμα από το τηγάνι. Δεν πρέπει να το γεμίσετε τελείως καθώς το ρύζι θα επεκταθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να σφραγίσει το άνοιγμα του καλαμάριου, έτσι ώστε η γέμιση δεν θα βγει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.
Τοποθετήστε το γεμιστό καλαμάρι σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και επαναλάβετε για τα άλλα.


Προσθέστε την υπόλοιπη γέμιση από το τηγάνι στο ταψί και αλατοπιπερώνετε.
Ρίξτε την υπόλοιπη έτοιμη της σάλτσας ντομάτας, λευκό κρασί και ζεστό νερό, έτσι ώστε τα καλαμάρια είναι σχεδόν καλυμμένα.

 


Καλύψτε το ταψί και αφήστε το να μαγειρέψει για ~ 40 λεπτά στο φούρνο. Ξεσκεπάστε το ταψί και αφήστε το για άλλα ~ 20 λεπτά μέχρι τα καλαμάρια να αρχίσουν να καφετίζουν

Καλή Επιτυχία.

(via www.miam.gr)

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Κεικ με τυρί Κρέμα…θα το θυμάστε
Επόμενο άρθροΚριθαρότο μανιταριών: Η τέλεια συνταγή για νηστίσιμες και vegan επιλογές