Κανταΐφι με κρέμα μεταξένια

Τι θα χρειαστούμε…

500 γρ. κανταΐφι
200 γρ. φρέσκο βούτυρο
Λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
Για την κρέμα
1 lt γάλα
200 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
60 γρ. κορν φλάουρ
4 αυγά
2 βανίλιες
2 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο
Για το σιρόπι
800 γρ. ζάχαρη (4 φλυτζάνια)
600 γρ. νερό (2 και 1/2 φλυτζάνια)
1 βανίλια
Λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι

Πώς θα το φτιάξουμε…

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μισό γάλα μαζί με την ζάχαρη για να ζεσταθεί. Δεν ανακατεύουμε την ζάχαρη γιατί προστατεύει το γάλα να μην “πιάσει” στον πάτο της κατσαρόλας.
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε στο μπλέντερ ή και με τον αυγοδάρτη το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τα αυγά χτυπημένα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν πήξει, την κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα, λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το ταψί μας. Ανοίγουμε το κανταΐφι και το απλώνουμε πάνω από ένα μικρό μπολ αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν γύρω γύρω όπως στη φωτογραφία. Στο κέντρο να έχει αρκετό κανταΐφι γιατί αν φαίνεται η κρέμα, θα καεί. Τοποθετούμε στο κέντρο περίπου 2 κ. σούπας κρέμα, γυρίζουμε το κανταΐφι που εξέχει και το κλείνουμε.

Αναποδογυρίζουμε το μπολ κι έτσι τοποθετούμε το κανταΐφι πάνω στο ταψί. Όταν τελειώσουμε, βρέχουμε καλά την επιφάνεια με λιωμένο φρέσκο βούτυρο. Ψήνουμε το κανταΐφι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις. Αν τα τοποθετήσετε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο έτσι ώστε απλά να ακουμπάνε, τότε θα βγουν πιο απλωτά όταν ψηθούν και απόλυτα στρόγγυλα. Αν λίγο τα στριμώξετε, θα βγουν πιο φουσκωτά. Όμως μην τα στριμώξετε και πάρα πολύ, θα χαλάσει το σχήμα τους. Οπότε διαλέξτε τι σας αρέσει περισσότερο. Ακόμη αν θέλετε για οικονομία χρόνου, μπορείτε να μην τα τυλίξετε. Χωρίστε το κανταΐφι μισό πάνω μισό κάτω και στην μέση την κρέμα. Μετά κόψτε κομμάτια.
Όσο ψήνεται το κανταΐφι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά από την στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός χωρίς να ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε. Όταν το κανταΐφι ψηθεί, το σιροπιάζουμε ζεστό, με το σιρόπι που έχει κρυώσει. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Υπομονή τώρα μερικές ώρες μέχρι να ρουφήξει το σιρόπι!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Φωτογραφίες της εκτέλεσης μπορείτε να βρείτε στο cookeatup.com

 

Προηγούμενο άρθροΈτσι γίνονται θα υπέροχα Τρίγωνα Πανοράματος
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτα Φανταστική !!!