Καριόκες με πορτοκάλι

Υλικά

225 γρ. μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. καρύδια σπασμένα
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κσ. κονιάκ
1 βανίλια
15 γρ. κακάο
1 κσ. μέλι
1 κγ. κοφτό κανέλα
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι (προαιρετικά) σε μικρά κομμάτια
3 σοκολάτες κουβερτούρα για την επικάλυψη
Φυστικάκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα πολύ καλά.
Φτιάχνουμε ένα ρολό, το τυλίγουμε σφιχτά σε διπλή μεμβράνη και βάζουμε για δύο τρεις ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια.
Λιώνουμε τις κουβερτούρες, βουτάμε κάθε κομμάτι μέσα και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Αφού μείνουν στο ψυγείο όλη νύχτα, την επόμενη τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης!! 😀 🌺

H Συνταγή είναι της Λένα Χριστοπούλου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καριόκες με φουντούκια

Οι καριόκες με φουντούκια είναι μια γλυκιά λιχουδιά. Αυτές τα μικρά γλυκάκια αποτελούνται από ένα μείγμα από φουντούκια,σοκολάτα  και κακάο.  Η γεύση είναι πλούσια και απολαυστική, με το φουντούκι να προσδίδει μια υπέροχη υφή και γεύση. Οι καριόκες με φουντούκια είναι ιδανικές για γλυκό σνακ ή επιδόρπιο και μπορείτε να τις απολαύσετε με έναν καφέ ή τσάι.

Υλικά

Συνταγή (εγώ μέτρησα με κούπα)
Για τη γέμιση:
1 ¼ φλ. τσαγιού γάλα
200 ml Βιτάμ
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
3 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ χοντρο-αλεσμένα (όχι εντελώς σκόνη)
250 γρ. καρύδια ή φουντούκια χοντρο-κομένα στο multi ή σε γουδί
ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ (το έβαλα να βράσει λίγο μαζί με το γάλα να φύγει το αλκοόλ)
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
750 γρ. κουβερτούρα γάλακτος έβαλα εγώ
4 κ.σ ηλιέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί.
Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μαζί να ενωθούν.
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα Πτι-Μπέρ και τα καρύδια ή τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κακάο.
Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε, προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.
Σχηματίζουμε 3-4 μπαστούνια μεγέθους επιλογής μας, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν τουλάχιστον για 3 ώρες.

Όταν κρυώσουν λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο (η στα μικροκυμάτα σε χαμηλή θερμοκρασία και βάζω μετά το ηλιέλαιο) .
Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε κομμάτια μεγέθους που επιθυμούμε (μικρές φέτες 1 ή 1 1/2 εκ. ή λίγο πιο μεγάλες) και τις βουτάμε μια-μια στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφού τα βουτήξουμε όλα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα

καριόκες με φουντούκια

και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.. Μόλις κρύωσαν τα έβαλα σε αλουμινοχαρτο και τα έβαλα στο κουτί 

Η Συνταγή είναι της Δέσποινα Μπο

Προηγούμενο άρθροΠατατοσαλάτα με μπέικον και μια υπέροχη σάλτσα
Επόμενο άρθροΦωλιτσες με λαχταριστή Κρέμα και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης