Καρυδόπιτα Αφράτη σε Ένα Μπολ

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Είσαι:

  • Τεμπέλης: Δε θέλεις να πλένεις άπειρα σκεύη.
  • Έξυπνος: Θέλεις να φτιάξεις γλυκό γρήγορα και εύκολα.
  • Λάτρης της καρυδόπιτας: Αγαπάς την αφράτη υφή και την πλούσια γεύση.

Η λύση:

Καρυδόπιτα Αφράτη σε Ένα Μπολ!

Γιατί να την αγαπήσεις:

  • Εύκολη: Φτιάχνεται σε ένα μπολ, χωρίς μίξερ.
  • Γρήγορη: Έτοιμη σε 30 μόνο λεπτά.
  • Αφράτη: Σαν συννεφάκι!
  • Νόστιμη: Πλούσια γεύση καρυδιού.
  • Πρακτική: Ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο ή όρεξη για ζαχαροπλαστική.

Τι περιμένεις; Φτιάξε την τώρα!

Bonus:

  • Μπορείς να προσθέσεις κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή ρούμι για extra γεύση.
  • Σέρβιρε με μια σέσουλα γιαούρτι ή παγωτό.

Υλικά

4 Αυγά
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ Ηλιέλαιο
200 γρ Γάλα πλήρες
210 γρ Σιμιγδάλι Ψιλό
2 κουτ γλυκού Κανέλα σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
3 βανίλιες
70 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
18 γρ Μπεικιν παουντερ
150 γρ Καρύδια Τριμμένα

Για το Σιρόπι
300 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ Νερό
2 φέτες Λεμόνι

Για το Γλάσο Σοκολάτας
150 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
300 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
1 κουτ σούπας Βιτάμ ή Βούτυρο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε την καρυδόπιτα, θα χρειαστούμε ένα μπολ μόνο όπου μέσα σε αυτό θα ρίξουμε τα αυγά με τη ζάχαρη
και να τα χτυπήσουμε για 2 λεπτά με το σύρμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γάλα και τα ανακατεύουμε λιγάκι να ενωθούν
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ το γαρύφαλλο με την κανέλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε 

Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα δεν το ψήνουμε αμέσως
το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να τραβήξει όλα τα αρώματα του σιμιγδάλι
Μετά τα 10 λεπτά ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο με διαστάσεις 25 εκατοστών μπορείτε να το βάλετε
και σε μεγαλύτερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα

Εάν το βάλετε σε μεγαλύτερο ταψάκι να το αφήσετε λιγότερο Και φυσικά τσεκάρουμε και μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό λίγο πριν βγάλουμε
την καρυδόπιτα από το φούρνο

Ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
όσο βράζει το σιρόπι κάνουμε τρυπούλες με μία οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνεια της ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο
από το σιρόπι και σιροπιάζουμε έτσι όπως είναι ζεστή με το ζεστό σιρόπι

Εχω ετοιμάσει και ένα γλάσο σοκολάτας που ταιριάζει απίστευτα με την καρυδόπιτα είναι εντελώς προαιρετικό
Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με ανθότυρο
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες