Καρυδόπιτα με κρέμα

Αυτή η καρυδόπιτα με κρέμα είναι απλά θεϊκή! Η καρυδόπιτα είναι αφράτη, υποβλητικά μυρωδάτη και γεμάτη με πλούσια γεύση καρυδιού. Η κρέμα, από την άλλη, είναι βελούδινη και δροσερή, προσθέτοντας την τέλεια ισορροπία γλυκιάς γεύσης.

Αυτό που κάνει αυτή την καρυδόπιτα ξεχωριστή είναι:

  • Η υφή της: Η καρυδόπιτα και η κρέμα έχουν διαφορετικές υφές που συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα.
  • Η γεύση της: Η πλούσια γεύση καρυδιού συνδυάζεται τέλεια με τη γλυκιά κρέμα, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο γλυκό.
  • Η ευκολία της: Η συνταγή είναι αρκετά απλή και μπορεί να την φτιάξει ο καθένας, ακόμα και όσοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική.

Είτε ψάχνετε για ένα γλυκό για να κλείσετε ένα γεύμα, είτε για να κεράσετε τους φίλους σας, αυτή η καρυδόπιτα με κρέμα είναι η τέλεια επιλογή!

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσετε!

Επιπλέον:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για επιπλέον άρωμα.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε την καρυδόπιτα με χτυπημένη κρέμακαρύδια ή σκόνη κακάου.
  • Η καρυδόπιτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Υλικά

Για την καρυδόπιτα

5 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλα
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουταλιά σούπας κοφτή μπαικιν.

Σιροπι
2 ποτήρι νερό
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1/2 λεμόνι χυμός
Βραζω το σιρόπι πρώτα το θέλω κρύο

Για την κρέμα:
1 γάλα ζαχαρούχο
3 κουτιά του ζαχαρούχου νερό
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές βιτάμ
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτελεση

Για την καρυδόπιτα μου χωρίζω τα αυγά χτυπάω τους κρόκους με το φλυτζάνι την ζάχαρη για 15 λεπτά να φτιάξω μια κρέμα,
έχω κοσκινισμένο το αλεύρι μου και ρίχνω την κανέλα το γαρίφαλο το μπαικιν να τα κοσκινησω όλα .
Μια μια κουταλιά αλεύρι ρίχνω στους κρόκους τους χτυπημένους και αργά με μια σπάτουλα ανακατεύουμε από πάνω προς τα κάτω
απλά να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά αυτό το κάνω μέχρι να τελειώσει το αλεύρι μου .
Χτυπάω τα ασπράδια μου μαρέγκα σφυχτη ρίχνω μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού θα γίνει ποιο γρήγορα η μαρέγκα μου.
Ανακατεύουμε την μαρέγκα απαλά κουταλιές αργά να μην φύγει ο όγκος των αυγών.
Ρίχνω το καρύδι μου μια μια κουταλιά και ανακατεύουμε απαλά.
Παίρνω ένα ταψακι 30 εκ. αλοιβω λίγο βούτυρο και βάζουμε αλεύρι λίγο να μην μας κολλήσει η καρυδόπιτα ψήνω στους 170 αέρα για 40 λεπτά.

Σιροπιαζω καυτή την καρυδόπιτα κρύο σιρόπι.

Για την κρέμα:

Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο, τα 2 κουτιά με νερό, το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε να ζεσταθούν αρκετά, Στο τρίτο κουτί νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και νερό. Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα και όταν αυτό συμβεί την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε.
Την προσθέτουμε πάνω από την σιροπιασμένη καρυδόπιτα.
Τελειώνουμε ρίχνοντας αρκετή καρυδόψιχα τριμμένη από πάνω και την αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να κρυώσει. Μετά μπαίνει και στο ψυγείο.

Καλη επιτυχία Σκέτη κόλαση

Προηγούμενο άρθροΚρέμα Σαρλότ…μπορούν να χρησιμοποιηθεί για γέμιση εκλέρ, στρώσεις κέικ και αρτοσκευάσματα.
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι κοκκινιστό