Κασερόπιτα με τραγανό φύλλο

Υλικά

1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο Ζαγορίσιο (6 φύλλα)
1/2 φλυτζάνα ελαιόλαδο

Γέμιση

500 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
3 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
αλάτι
αρκετό πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μία βελούδινη κρέμα.
Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κασέρι, την κρέμα, τα αυγά , την πάπρικα,το σουσάμι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά τη γέμιση με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Από τα έξι φύλλα του πακέτου εμείς θα χρειαστούμε μόνο τα τρία τα οποία θα τα κόψουμε στη μέση.
Λαδώνουμε το ταψί μας ( 26×36 εκ )βάζουμε στον πάτο 3 μισά λαδωμένα φύλλα το καθένα τοποθετούμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 μισά φύλλα τα οποία και αυτά έχουμε λαδώσει.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

 

 

 

 

Καλή επιτυχία

Αυτή η υπέροχη Κασερόπιτα είναι της κας Ραλλούς Ψαραδέλλη 

Προηγούμενο άρθροΌταν θέλουμε μία γρήγορη τυρόπιτα στο τραπέζι
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με μπρόκολο και τυρί κρέμας 🍴🍷