Καταϊφάκια Σουφλέ με 3 Τυριά

Υλικά:

Υλικά για τα ρολά Καταΐφι:
250 γρ ζύμη/φύλλο για Καταΐφι (κατεψυγμένη)
½ φλ. / 110 γρ Βούτυρο ή Μαργαρίνη, λιωμένο
1 φλ. / 250 ml φρέσκο Γάλα
1 μεγάλο Αυγό
Μια γενναιόδωρη ποσότητα φρεσκοτριμμένου Πιπεριού

Υλικά για τη γέμιση Τυριών:
1 φλ. / 110 γρ Φέτα, θρυμματισμένη (τριμμένη)
½ φλ. / 60 γρ τυρί Γραβιέρα, τριμμένη (εναλλακτικά: τυρί Γκούντα)
½ φλ. / 60 γρ Κεφαλοτύρι, τριμμένο (εναλλακτικά: Πεκορίνο ή Κεφαλογραβιέρα)
2 μέτρια Αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το φύλλο για Καταΐφι πρέπει να ξεπαγώσει αργά στο ψυγείο, και όχι έξω. Κρατήστε το στη συσκευασία του μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε (γιατί στεγνώνει και ξεραίνεται εύκολα).
Α. Ετοιμάστε πρώτα τη γέμιση τυριών:
1. Βάλτε τη θρυμματισμένη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέστε τη τριμμένη γραβιέρα και Κεφαλοτύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια 3 τυριά σας αρέσουν βέβαια). Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ / 1,75 oz ψιλοκομμένο ζαμπόν.
3. Καρυκεύστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4. Χτυπήστε τα 2 αυγά σε ένα μικρό μπολ.
5. Ρίξτε τα στο μείγμα των τυριών.
6. Ανακατέψτε καλά τα υλικά της γέμισης με ένα μεγάλο κουτάλι.

7. Σκεπάστε το μπολ με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 30’ πριν συνεχίσετε με τη συνταγή.

Β. Φτιάξτε τα Καταϊφάκια:

8. Μετά από 30’, ξετυλίξτε το Φύλλο Καταϊφιού από την πλαστική συσκευασία του.
9. Όταν ξεπαγώσει, το Καταΐφι μοιάζει με μια παχιά μάζα που πρέπει να διαχωριστεί. Αυτό το κάνετε, τραβώντας το με τα χέρια σας για να το κόψετε.
10. Ανοίξτε το Φύλλο με τα χέρια σας, τραβώντας το σαν να είναι μαλλιά που τα ξάνετε.
11. Απλώστε τα απαλά, εάν είναι ενωμένα, μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα και να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους.
12. Χωρίστε τα σε 15 ίσες μακριές λωρίδες.

13. Βουρτσίστε με λίγο λιωμένο βούτυρο το κάτω μέρος και τα πλάγια ενός τετράγωνου ταψιού φούρνου 20 x 20 cm.
14. Πάρτε μια μακριά λωρίδα φύλλο καταϊφιού και αφρατέψτε τη ξανά τραβώντας τα κομματάκια της.
15. Διπλώστε τη λωρίδα στη μέση μέσα στην παλάμη σας.
16. Τοποθετήστε 1 κ.σ. γέμιση τυριών στη μέση.
17. Τυλίξτε το ρολό σφιχτά, διπλώνοντας τις πλευρές προς τα μέσα για να καλύψετε τη γέμιση, σχηματίζοντας έναν μικρό κύλινδρο. Δεν είναι δύσκολο, σωστά;
18. Τοποθετήστε το ρολάκι στο ταψί σας με το άνοιγμα προς τα κάτω.
19. Επαναλάβετε για τις υπόλοιπες λωρίδες καταΐφι και τη γέμιση. Τοποθετήστε τα καταϊφάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να αφήσετε κενά μεταξύ τους.
20. Όταν μπουν όλα τα καταϊφάκια στο ταψί, βουρτσίστε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο από πάνω τους.

Γ. Φτιάξτε την κρέμα που θα ρίξετε πάνω από τα καταϊφάκια:

21. Ρίξτε το γάλα σε ένα μπολ.
22. Σπάστε το αυγό και ενώστε το με το γάλα.
23. Με μια κουτάλα σούπας χύστε την κρέμα πάνω από όλα τα καταϊφάκια.
24. Προσθέστε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
25. Τα καταϊφάκια σουφλέ είναι έτοιμα για ψήσιμο.
26. Συμβουλή: Σε αυτό το σημείο, αν θέλετε να τα ετοιμάστε από πιο μπροστά, μπορείτε να παγώσετε τα καταϊφάκια, σκεπασμένα, έως και ένα μήνα!

Δ. Οδηγίες ψησίματος:

27. Ψήστε τα καταϊφάκια σε προθερμασμένο φούρνο στον ζεστό αέρα @180 ℃/ 350 ℉ για περίπου 50’ ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά τριγύρω.
28. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα καταϊφάκια σουφλέ από το φούρνο.
29. Περιμένετε να κρυώσουν λίγο, πριν τα σερβίρετε.

Δείτε φωτογραφίες Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυκωτάκια κοτόπουλου με φρυγανιά στο φούρνο με σάλτσα σκόρδου ..
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα από χωρια της Ροδόπης