Μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι (γάλακτος κατά προτίμηση) κομμένο σε μεγάλους κύβους
¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτί ντοματάκια στον τρίφτη (400 γραμμάρια)
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Καυτερή πάπρικα
2-3 κόκκους μπαχάρι άκοπο

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 2’-3’ το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι ν’ αλλάξει χρώμα το κρέας (5’-8’).
Ρίχνουμε τα τοματάκια, το νερό, το κρασί, τα μπαχαρικά και τη δάφνη. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, κλείνουμε το καπάκι κι αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να γίνει πολύ μαλακό και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του (1-1 ½ ώρα). Αν, εν τω μεταξύ, χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό.

Το κοκκινιστό μοσχαράκι που συνήθως το συνοδεύουμε με μακαρόνια ή πουρέ. Καλά πάει, και μια τηγανιά πατάτες, «γάντι» του ταιριάζει.

ΠΗΓΗ: https://www.cookandfeel.gr/

Προηγούμενο άρθροΨητό τυρί με αυγό
Επόμενο άρθροΠαλουζές ή Σταφύλι ξυνό