Κοκκινιστό Πιλάφι με πληγούρι…Νηστίσιμο

Αυτό είναι ένα ΚΥΡΙΟ πιάτο, αλλά νομίζω ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και με κρέας!
Έχω φάει και μαγειρέψει πιλάφι ρυζιού πολλές φορές, αλλά όχι με πλιγούρι. Όλοι γνωρίζουν ότι το πλιγούρι πόσο πλούσιο είναι σε βιταμίνες, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο και άλλα.
Μπορείτε να συμπεριλάβετε αυτό το φαγητό στη διατροφή σας *

* Κύπελλο χωρητικότητας 200 ml.

Απαραίτητα Υλικά:

Πλιγούρι 1 φλιτζάνι
✔ Φρέσκο ​​κρεμμύδι 1 μίσχο
✔ Φρέσκο ​​σκόρδο 1 σκελίδα
✔ Πράσινη πιπεριά 1 κομμάτι
✔ Κόκκινη πιπεριά 1 κομμάτι
✔ Ντομάτα 1 κομμάτι μεσαίου μεγέθους / μπορεί και κονσερβα /
✔ Συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα 1 κουταλάκι του γλυκού
✔ Λάδι 2 κουταλιές της σούπας.
✔ Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας.
✔ Ζεστό νερό 400 ml + 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
✔ Μαύρο πιπέρι, αλάτι * / Εάν χρειάζεται /

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά το πλιγούρι και αφήστε το να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα πάνω στην φωτιά, βάζουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί.
Αντί για φρέσκα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξερα κρεμμύδια / χρησιμοποίησα φρέσκα κρεμμύδια και σκόρδο – γιατί η μητέρα μου με έστειλε από τον κήπο της. Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες πράσινες και κόκκινες πιπεριές και συνεχίστε να ανακατεύετε.

Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Ήρθε η ώρα για το χυμό ντομάτας, ανακατέψτε μέχρι το λάδι να πάρει χρώμα. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και προσθέτουμε στα άλλα υλικά. Η ντομάτα είναι προαιρετική / δίνει ελαφρώς ξινή γεύση /
Ανακατέψτε απαλά για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το στραγγισμένο πλιγούρι και ανακατέψτε.
Ρίχνουμε το κυβο ζωμού σε μια κανάτα ή ένα μπολ, ρίχνουμε 400 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι.
Όταν βράσει, χαμηλώστε στη χαμηλότερη ρύθμιση και βάλτε ένα καπάκι. Σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πλιγούρι. Το πλιγούρι μου ήταν ένα από τα μικρότερα! Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και το πλιγούρι έχει απορροφήσει εντελώς το υγρό – σβήστε τη φωτιά.
Δοκιμάστε τη γεύση του και, αν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε το με μια καθαρή πετσέτα, βάλτε ένα καπάκι στην κορυφή και αφήστε για 15-20 λεπτά.

* Συμβουλές και προτάσεις

Αντί για ντομάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντοματίνια!
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζωμό κοτόπουλου!
Ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα του πλιγούρι, η ποσότητα του νερού μπορεί να διαφέρει:
Για 1 φλιτζάνι πλιγούρι – 2 φλιτζάνια νερό ή 1,5 φλιτζάνι νερό!
Διαβάστε στη συσκευασία – τον χρόνο μαγειρέματος!

Προηγούμενο άρθροTo Ψωμί των αρωμάτων…εξαιρετικά νόστιμο
Επόμενο άρθροΣουφλέ Τυριού…θα γεμίσει γεύση τυριού το στόμα σας