Κολοκυθάκια στην κατσαρόλα με φρέσκια ντομάτα!

Δείτε Επίσης Κολοκυθάκια με Μπέικον και τυρί | Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα

Τα ζουμερά κολοκυθάκια αγκαλιάζονται από μια δροσερή σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με μυρωδικά, και γίνονται ένα πιάτο που ταιριάζει ιδανικά για ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Είναι εύκολο στην παρασκευή του, θρεπτικό και οικονομικό, καθιστώντας το ιδανικό για κάθε περίσταση. Μπορείτε να το απολαύσετε ως κυρίως πιάτο, με μια δροσερή σαλάτα, ή ως συνοδευτικό σε κρεατικά ή ψάρια.

Επιπλέον, η συνταγή είναι ιδανική για εξατομίκευση! Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μυρωδικά, όπως δυόσμο, βασιλικό ή μαϊντανό, ή να ενισχύσετε τη γεύση με λίγη φέτα ή τριμμένο τυρί.

Υλικά :

4 κολοκύθια
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδου
2 ντομάτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 ποτήρι τσάι από ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ντομάτας
Για από πάνω:
άνηθο ή μαϊντανό

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες όλα τα κολοκυθάκια.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις φέτες στην μέση

Σε ένα βαθύ τηγάνι στρώνουμε το κρεμμύδι από πάνω απλώνουμε τα κολοκυθάκια. Πάνω από τα κολοκυθάκια ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα και μετά το σκόρδο.
Αλατίζουμε και μετά ρίχνουμε το λάδι.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ με λίγο νεράκι και το διαλλύουμε και το ρίχνουμε από πάνω.


Σκεπάζουμε το τηγάνι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Οταν δούμε ότι αρχίζει να δένει η σάλτσα ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε να σε χαμηλή φωτιά μεχρι να ξαναδέσει η σάλτσα

Δείτε Επίσης Κολοκυθάκια με Μπέικον και τυρί | Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα

Καλή Όρεξη

Προηγούμενο άρθροΥγρό κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΤο ετοίμασα σε 10 λεπτά και το έβαλα στο φούρνο. Όλοι λάτρεψαν αυτό το πρωινό