Κοτοκεφτέδες της γιαγιάς😋

Αυτή η συνταγή για κοτοκεφτέδες είναι όντως μαγική! Η γιαγιά ξέρει καλά τι κάνει!

Λατρεύω:

  • Την απλότητα της συνταγής. Χρησιμοποιούνται υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
  • Την αφράτη υφή των κοτοκεφτέδων. Το μυστικό κρύβεται στο ψωμί που μουλιάζεται στο γάλα.
  • Την γευστικότατη σάλτσα ντομάτας. Είναι πηχτή, γεμάτη με μπαχαρικά και μυρωδικά, και δένει τέλεια με τους κοτοκεφτέδες.
  • Την ευκολία στην εκτέλεση. Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να φτιάξουν αυτό το πιάτο με ευκολία.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε τυρί φέτα ή κεφαλοτύρι στο μείγμα των κοτοκεφτέδων για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τους κοτοκεφτέδες αντί να τους τηγανίσετε.
  • Σερβίρετε τους κοτοκεφτέδες με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Αξιολόγηση:

5/5 αστέρια! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας!

✅Υλικά:

1. Κιμάς (χοιρινός + μοσχαρίσιος) – 1-1,5 κιλό
2. Πατάτες μεσαίου μεγέθους (ωμές) – 3-4 τεμ
3. Κρεμμύδι λευκά μικρα – 2-3 τεμάχια
4. Λευκό ψωμί – 200 γρ.
5. Αυγό – 1 τεμ.
6. ποτηρια Γάλα 1.5 – 2
7. Αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι

✅Μαγείρεμα:

Τρίψτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο μπλέντερ
Κόβουμε το ψωμι σε κομμάτια και μουλιάζουμε στο γάλα ώστε να καλυφθεί τελείως με αυτό. (Το γάλα είναι μεγάλο μυστικό για μαλακούς κεφτέδες)
Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει, να απορροφήσει το γάλα.
Χωρίς να στύψετε το γάλα, προσθέστε το ψωμί στον κιμά, ρίξτε όλο το γάλα με την ψίχα που έχει απομείνει στο μπολ εδώ. Προσθέστε το αυγό, το περιεχόμενο του μπλέντερ, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Πρέπει επίσης να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (μέτρια πικάντικη), χωρίς διαφάνεια.
Αν είναι πολύ καυτερη, τότε λιγότερο.
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι. Αφήστε το να καθίσει για
τουλάχιστον 10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου. Πλάθουμε τους κεφτέδες με βρεγμένα χέρια, τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε.
Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.
Μπορείτε να τους τηγανίσετε πρώτα και μετά να τους μαγειρέψετε σε σάλτσα. Αλλά ακόμα και χωρίς σάλτσα, οι κοτοκεφτέδες είναι μαλακοί και ζουμεροί!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικα ζελεδάκια χωρίς χημικά
Επόμενο άρθροΠένες ραγού με πέστο και τυριά